Noul Golf - start in cea mai mare ofensiva de produs din istoria Volkswagen
14.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a prezentat oficial noua versiune, revizuita, a modelului compact Golf. Ca de obicei in astfel de situatii, constructorul german nu a facut schimbari revolutionare, preferand micile retusuri. In cazul de fata, vorbim despre schimbari estetice minore si, intai de toate, noi motorizari si tehnologii de ultima ora, in special in privinta conectivitatii. Pe larg despre toate aceste noutati, in materialele oficiale de mai jos – comunicat de presa, film de prezentare si galerie foto.

Volkswagen a prezentat o actualizare majora a Golf-ului la turnul marcii din Autostadt, in Wolfsburg. Caracteristici cheie: design imbunatatit, tehnologii ingineresti noi, sisteme de asistenta noi si o noua generatie de sisteme de infotainment. In premiera mondiala pentru clasa compacta, sistemul de infotainment varf de gama Discover Pro poate fi comandat prin gesturi. Cu ecranul sau de 9,2 inch, formeaza o entitate conceptuala si vizuala cu Afisajul de Informare Activ (tablou instrumental digital), care este si el nou la Golf. De asemenea, Golf este unul dintre primele automobile compacte disponibil cu functii de conducere semi-automata. De exemplu, noua functie Asistenta pentru Blocaj in Trafic poate ghida prin traficul congestionat. Herbert Diess, presedintele consiliului de administratie al marcii Volkswagen a explicat premiera mondiala: "Focalizarea principala este pe o generatie complet noua de infotainment si conectivitate. Nicio alta masina compacta nu este mai desteapta, mai sigura sau mai interconectata". Relansarea acestei povesti de succes, din care s-au vandut peste 33 de milioane de exemplare, marcheaza inceputul celei mai mari ofensive de produs din istoria marcii Volkswagen. Herbert Diess continua: "Volkswagen castiga momentul. In 2017 vom prezenta mai mult de zece modele si actualizari majore. Pana in 2020, ne vom fi reinnoit intreaga gama".

Potentialul Golfului reiese din noul status-quo al sistemelor de asistenta: tehnologii precum Asistenta Frontala cu Monitorizare Pedestra noua, noua Asistenta pentru Blocaj in Trafic si Asistenta de Urgenta, care este de asemenea in premiera pentru acestu segment, imbunatatesc considerabil siguranta. "Cu modelul Golf 2017, introducem in premiera functii de conducere automata la clasa compacta", spune Frank Welsch, membru al Consiliului de Administratie al marcii Volkswagen pentru pasageri, cu responsabilitati in ceea ce priveste Dezvoltarea Tehnica. Inginerul sef continua: "Multumita imbinarii dintre sistemul de avertizare pentru departarea de banda si comanda pilotului automat ACC, Asistenta pentru Blocaj in Trafic poate prelua controlul la viteze de pana la 60 km/h in traficul congestionat, obositor. Conduce, franeaza si accelereaza".

Aceste inovatii sunt insotite de familia motorului TSI imbunatatit. Noul Golf este modelul care beneficiaza de debutul noului motor turbo 1.5 TSI Evo – un motor in patru cilindri de 110 kW/150 CP, cu gestionare activa variabila a cilindrilor (ACT). Acesta va fi urmat de o versiune BlueMotion care produce 96 kW/130 CP, tot cu ACT, precum si o functie noua de ralanti, care opreste complet motorul, temporar, in timpul condusului. Frank Welsch adauga: "Rezultatul este ca noul Golf va fi cu pana la un litru de carburant mai eficient in functionarea efectiva decat motoarele de putere comparabila. Aceasta este Sustenabilitate Inteligenta, un progres pe care toata lumea si-l permite". Volkswagen a mai crescut performanta versiunii Golf GTI, care va furniza acum 169 kW/230 CP, respectiv 180 kW/245 CP in cazul GTI Performance. O noua cutie de viteze DSG (cu dublu ambreiaj), cu 7 viteze, va inlocui treptat transmisiile cu 6 viteze, ca o transmisie de mare eficacitate pentru Golf.

Volkswagen a prezentat actualizarea pentru versiunile Golf cu doua si cu patru usi, Golf Variant si Golf GTI si Golf GTE la sediul Volkswagen din Wolfsburg. Aici au fost dezvoltate toate cele sapte generatii de Golf si aici sunt construite volumele anuale de pana la un milion de unitati Golf.

Cea mai noua versiune Golf se distinge printr-un design mai precis. Modificarile includ amortizoare noi, faruri noi cu halogen cu lumini de zi cu LED, faruri cu LED in intregime (pentru a le inlocui pe cele cu xenon), aripi frontale noi, lumini pe spate cu LED montate ca dotare standard la toate versiunile, precum si jante noi din aliaj. Volkswagen va marca premiera mondiala a versiunii emisii-zero a modelului Golf – noul e-Golf – cu o gama semnificativ mai variata, la Salonul Auto de la Los Angeles de zilele acestea.

Distribuie acest articol!