Noul SUV Alfa Romeo Stelvio, dezvaluit in avans, in versiune Quadrifoglio
20.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

Primele informatii despre noul SUV Alfa Romeo Stelvio, insotite de imaginea alaturata, in varianta de top, Quadrifoglio, au facut deja inconjurul lumii. Ele au fost dezvaluite neoficial, cu putin timp inainte de premiera mondiala, programata zilele acestea, in cadrul Salonului de la Los Angeles.

Mult asteptatul Stelvio, primul SUV al constructorului italian, a primit numele de la cel mai inalt varf muntos din Italia (2.758 m). Preia designul de la Giulia, atat la exterior, cat si in privinta ambiantei din habitaclu. Desigur, adopta proportiile unui SUV, masurand 4,68 m lungime (cu doar un cm mai mult decat principalul concurent, BMW X4), iar profilul este cel al unui SUV coupe.

In varianta „superdopata”  Quadrifoglio, Stelvio dispune de un agregat V6 biturbo de 2,9 litri si  510 CP. Cuplat la o trasmisie ZF cu 8 rapoarte si transmisie integrala Q4, in conditii normale livreaza 100% din cuplu pe puntea posterioara. La nevoie, insa,  pana la 60% din cuplu poate fi mutat pe puntea anterioara. Acceleratia 0-100 km/h se realizeaza in doar 3,9 secunde!

Oferta in privinta mototrizarilor pe benzina va fi completata cu un bloc turbo cu cilindreea de 2,0 litri si 280 CP, inaugurat pe Giulia Veloce, iar motorul diesel de 2,2 litri va avea versiuni de 135, 150, 180 si 210 CP.

Se mai stie ca va fi asamblat in Italia, in uzina de la Cassino, insa deocamdata nu s-a anuntat nimic in privinta datei de lansare.

Distribuie acest articol!