Volkswagen CC va fi inlocuit cu Arteon
29.11.2016
        
Distribuie acest articol!   

In martie 2017, cu ocazia Salonului de la Geneva, Volkswagen va dezvalui un model complet nou, denumit Arteon. Cu arhitectura unui coupe cu 4 usi, Arteon va inlocui in gama vechiul (Passat) CC si va fi disponibil pe piata la mijlocul anului viitor.

Numele noului Arteon vine din imbinarea cuvantului Art (arta), care defineste liniile caroseriei, si a sufixului eon, care in acceptiunea Volkswagen, face trimitere la un model premium. Reamintim, noul varf de gama VW din China se numeste Phideon.

Designul atractiv, foarte nimerit pentru un fastback premium, se combina in mod fericit cu cateva elemente foarte practice. Portbagajul, de pilda, va fi acoperit de un hayon amplu, cu balamalele amplasate pe linia pabilionului, la fel ca la Audi A7 si Skoda Superb.

In filmul de prezentare de mai jos aveti ocazia sa descoperiti cateva crochiuri cu Arteon, un model ce a fost anticipat de conceptul Sport Coupe GTE, prezentat in primavara anului trecut, tot la Geneva (vezi si unul dintre link-urile de mai jos).

Distribuie acest articol!