Cele mai sigure automobile - 2016 Euro NCAP Best in class
17.12.2016
        
Distribuie acest articol!   

Daca v-ati intrebat care sunt cele mai sigure automobile la nivelul anului in curs, organismul european specializat in acest domeniu, Euro NCAP, tocmai a furnizat un raspuns foarte documentat. Anual, Euro NCAP da publicitatii un clasament cu modelele care au inregistrat cele mai bune rezultate la crash-teste, bilantul fiind cunoscut sub genericul “Best in class cars”.

Clasamentul este realizat pe categorii si se bazeaza pe scorurile obtinute in diferite domenii de evaluare, precum protectia ocupantilor adulti, protectia copiilor, protectia pietonilor si sisteme de securitate. Dintre modelele cotate cu 5 stele, cele mai sigure in acest an sunt Toyota Prius, Hyundai Ioniq si Volkswagen Tiguan (vezi video de mai jos).

Noua generatie Toyota Prius s-a impus la categoria “familiale mari”, cu 92% pentru protectia adultilor, 82% la protectia copiilor, 77% la pietoni si 85% in materie de sisteme de securitate. Hyundai Ioniq s-a dovedit cea mai sigura berlina compacta (91%, 80%, 70%, respectiv 82%), in timp ce a doua generatie Volkswagen Tiguar s-a dovedit a fi cel mai sigur SUV mic (96%, 84%, 72% si 68%).

Euro NCAP a mai precizat ca si Mercedes Clasa E s-a distins in materie de securitate de top (95%, 90%, 77% si 62%). Dar, pentru ca niciun alt model rival in clasa sa nu a fost testat anul acesta, modelul german nu a putut fi nominalizat in "Best in class cars" 2016.

Distribuie acest articol!