Noua Skoda Octavia RS - cea mai puternica Octavia din toate timpurile
27.12.2016
           
Distribuie acest articol!   

La doar cateva saptamani de la lansarea versiunii de baza amplu modernizate a modelului Skoda Octavia, producatorul auto ceh prezinta acum si modelul de top al acestei game: Skoda Octavia RS. Noua sectiune frontala, partea din spate modificata si interiorul sportiv ii subliniaza caracterul dinamic.

Skoda Octavia RS in versiune actualizata este disponibila in versiunile limuzina si combi. Ambele versiuni de caroserie ofera spre alegere doua motoare cu patru cilindri. In timp ce motorul 2,0 TDI diesel are aceeasi putere ca si pana acum, adica de 135 kW (184 CP), puterea motorului pe benzina TSI de 2,0 litri a crescut cu 7 kW (10 CP), la 169 kW (230 CP), oferind astfel cel mai puternic si rapid model din productia de serie din istoria gamei Skoda Octavia. Noile tehnologii de infotainment, de conectivitate si ale sistemelor de asistenta a soferului accentueaza pozitia exceptionala a acestui automobil sport compact in cadrul segmentului sau.

Aspectul noii Skoda Octavia RS accentueaza intr-o maniera deosebit de sportiva si emotionala detaliile recent redesenate ale gamei: sectiunea frontala cu grila radiatorului mai lata, care a fost extinsa si mai mult prin farurile cu design ce imita cristalul, precum si prizele de aer si mai late, cu grile in forma de fagure din bara de protectie redesenata emana masculinitate si dinamism. Cele patru faruri Full-LED cu functie adaptiva AFS, precum si proiectoarele de ceata cu LED integrate in bara de protectie definesc noua sectiune frontala. Partea din spate este accentuata de eleronul sportiv, de difuzorul negru si de benzile reflectorizante late, de culoare rosie. Aceste elemente sunt caracteristici inconfundabile ale modelului actualizat Skoda Octavia RS. Modelul mai dispune acum si de iluminarea cu LED a placutei de inmatriculare, plus blocurile optice spate cu designul clasic in forma literei C.

Scaunele Sport RS ofera suport lateral excelent, gratie sectiunilor laterale foarte profilate si a tetierelor integrate. Alaturi de combinatia piele/material textil, scaunele sport sunt acum disponibile si in versiunea cu tapiterie Alcantara. Volanul sport multifunctional (cu padele la versiunile cu DSG) are inelul exterior imbracat in piele perforata. Iluminarea ambientala este inclusa in dotarea standard. Manerele usilor sunt iluminate, pedalierul straluceste gratie clapetelor din aluminiu, iar pragurile usilor poarta emblema RS. Solutiile Simply Clever, specifice modelelor Škoda, includ umbrela de sub scaunul pasagerului din fata si lanterna detasabila cu LED din portbagajul versiunii Combi.

Distribuie acest articol!