Opel Insignia Grand Sport, imagini oficiale si detalii tehnice
07.12.2016
        
Distribuie acest articol!   

Primele imagini oficiale cu noul Insignia Grand Sport ne dezvaluie un design spectaculos, demn de un model pozitionat ca varf de lance al marcii Opel. Pastreaza arhitectura primei generatii Insignia, insa arboreaza proportii usor modificate. Ampatamentul a fost marit cu 92 mm, cu un aspectul general mai lung si mai coborat. Mult admiratul Monza Concept a constituit sursa de inspiratie pentru designul interior si exterior. Conceptul a fost in studioul de design pe parcursul intregii perioade de dezvoltare a noului model.

Noua generatie Insignia anunta cele mai bune caracteristici aerodinamice din clasa sa si un coeficient aerodinamic de numai 0,26. La interior, il va rasfata pe sofer cu o plansa de bord eleganta si cu o pozitie de sedere cu 3 cm mai coborata, pentru o experienta de conducere mai pasionanta. Designul optimizat si utilizarea unor materiale usoare au permis si reducerea greutatii cu pana la 175 kg.

Bazandu-se pe mult apreciatul sistem de iluminare adaptiva cu matrice cu LED-uri al modelului Astra, inginerii Opel au dezvoltat deja a doua generatie a sistemului IntelliLux LED pentru Insignia. Acesta este si mai rapid, precis si puternic, iar distanta de iluminare a fazei lungi ajunge acum la 400 m.

Scaunele premium unice certificate AGR, incalzirea scaunelor din fata si din spate si incalzirea parbrizului sporesc confortul la bord. Pasagerii beneficiaza de infotainment si conectivitate la bord datorita sistemelor IntelliLink de ultima generatie si asistentului personal de service si conectivitate Opel OnStar care, odata cu lansarea noului Insignia, va include si un nou Asistent Personal.

Insignia Grand Sport nu are grija doar de siguranta pasagerilor: este primul autovehicul Opel cu o capota activa din aluminiu care, in cazul unui impact cu un pieton, se ridica in cateva milisecunde pentru a creste distanta fata de componentele dure ale motorului, sporind astfel considerabil nivelul de protectie.

La lansarea oficiala de anul viitor va fi disponibila o gama vasta de motoare supraalimentate si transmisii de ultima generatie, precum cea automata cu opt trepte. La randul sau, noul sistem inteligent de tractiune integrala cu vectorizarea cuplului din dotarea modelului Insignia este cel mai sofisticat din clasa sa. Acesta este combinat cu o suspensie spate cu cinci brate, de inalta tehnologie, complet noua. Doua ambreiaje multi-disc electronice ale sistemului de tractiune integrala inlocuiesc obisnuitul diferential pe puntea spate, asigurand o transmitere mult mai precisa a puterii motorului catre fiecare roata din spate, indiferent daca drumurile sunt umede sau acoperite cu pietris, gheata sau zapada. La deplasarea in viraje, un cuplu suplimentar este transmis rotii spate din exteriorul virajului, reducand sesizabil efectul de subvirare si asigurand un control mai precis. Sistemul reactioneaza intr-o fractiune de secunda la apasarea pedalei de acceleratie, autovehiculul fiind mai stabil si mai usor de virat in orice situatie.

Sasiul FlexRide imbunatatit ofera baza pentru un comportament optim, in functie de situatia de conducere. Acesta adapteaza amortizoarele, directia, raspunsul acceleratiei si punctele de schimbare a treptelor de viteza (pentru transmisia automata) in mod independent sau in functie de modurile „Standard”, „Sport” sau „Tour” care pot fi selectate de sofer. In functie de modul selectat, directia si raspunsul la accelerare sunt mai directe, iar sistemul anti-derapare ESP intervine mai devreme sau mai tarziu. Noul software central „Drive Mode Control” este inima sasiului adaptiv. Acesta analizeaza continuu informatiile furnizate de senzori si setari si recunoaste stilul individual de conducere.

Printre sistemele de asistenta la condus se numara afisajul pe parbriz, camera video de 360 de grade, tempomatul adaptiv (ACC), asistentul pentru mentinerea benzii de circulatie cu corectare automata a manevrelor, avertizarea privind parasirea benzii de circulatie (LDW) si avertizarea privind traficul din spate.

Opel Insignia Grand Sport va avea premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2017.

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!