Audi SQ5 TFSI - V6 power plus caracteristici dinamice superioare
17.01.2017
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai sportiva varianta a noii game Q5 a avut premiera mondiala recent, odata cu lansarea modelului Audi SQ5 TFSI la Detroit Motor Show.

Motorul V6 supraalimentat cu turbina are cilindreea de 3.0 litri si puterea de 260 kW (354 CP) si genereaza un cuplu de 500 Nm la doar 1.370 rotatii pe minut. Astfel, modelul de top accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,4 secunde.

Tractiunea integrala permanenta quattro sustine condusul dinamic, in combinatie cu transmisia tiptronic cu 8 trepte, care schimba cursiv treptele de viteza. Agilitatea masinii este accentuata si de diferentialul sport optional, care distribuie activ cuplul intre rotile spate si directia dinamica optionala cu rapoarte variabile. Ambele componente sunt integrate in sistemul Audi drive select, la fel ca si motorul, transmisia tiptronic si controlul suspensiilor, care este inclus in dotarea standard. Astfel, soferii isi pot ajusta caracteristicile SUV-ului lor in variate feluri.

Suspensiile pneumatice optionale ii permit soferului sa ajusteze garda la sol in functie de situatiile specifice.

Audi SQ5 TFSI se diferentiaza de modelul de baza prin numeroase elemente de design si un pachet de dotari standard extins. Printre acestea se numara, de exemplu, scaunele sport S imbracate in Alcantara si piele, farurile cu LED si jantele de 20 inch din aliaj cu 5 spite duble in forma de stea.

Save

Distribuie acest articol!