Ford va lansa un mic SUV electric, cu autonomie de pana la 480 km
06.01.2017
        
Distribuie acest articol!   

Ford a dezvaluit recent o parte din strategia sa de produs, pentru viitoarele modele electrice si hibrid. Printre noutatile preconizate sa apara pana in 2020 se numara un mic SUV electric, versiuni hibrid pentru pick-up-ul F-150 (foto) si sportiva Mustang, precum si Transit Custom in varianta hibrid reincarcabila.

Pentru ca electrificarea sa acopere peste 40% din gama pana in 2020, Ford a prevazut un buget suplimentar de 4,5 miliarde de dolari. Este vorba de 13 modele, pe baza celor deja existente sau unele complet noi in gama. Cele mai importante 6 modele din acest plan sunt Focus electric, C-Max hibrid, Mondeo hibrid, Mondeo plug-in hibrid, C-Max plug-in hibrid si Transit electric. Pe primele trei le vom vedea si in Europa, celelalte fiind destinate exclusiv pietei nord-americane.

Micul SUV electric este cel de-al saptelea din cele 13 modele prevazute in acest plan. Va avea o autonomie de pana la 300 mile (circa 480 km) si va fi comercializat in America de Nord, Europa si Asia.

Interesanta va fi, cu siguranta, si viitoarea versiune hibrid a pick-ul-ului F-150, care va putea fi folosita si ca generator mobil de energie electrica.

Ford va investi 700 milioane de dolari in uzina de la Flat Rock, in Michigan, SUA, urmand sa produca aici o parte din noile modele – micul SUV, F-150, Mustang, dar si automobile autonome. Proiectul va genera 700 de locuri de munca, iar o parte din finantare va veni din bugetul de 1,6 miliarde de dolari, pe care Ford l-a alocal initial pentru noua uzina de la San Luis Potosi, din Mexic. Proiectul a fost insa abandonat, decizia fiind influentata, probabil, si de o declaratie recenta a noului presedinte american, Donald Trump, care a amenintat General Motors cu impozitarea puternica a vehiculele importate din Mexic.

Distribuie acest articol!