Noul Opel Crossland X: Adio Meriva!
19.01.2017
        
Distribuie acest articol!   

Noua familie X de la Opel se mareste prin aparitia noului CUV compact Crossland X, care se alatura celui mai bine vandut model, Opel Mokka X, inlocuind vechiul MPV Meriva.

Agil si compact la exterior, foarte spatios si versatil in interior, in doua culori la moda si un aspect modern de SUV: acesta este noul Opel Crossland X. Un crossover versatil de oras (Crossover Utility Vehicle) este al doilea membru al familiei Opel X din segmentul B.

Modelul mai mare, Grandland X, va fi lansat in decursul acestui an in clasa autovehiculelor compacte (segmentul C). Astfel, Opel inaugureaza ofensiva de produse 7 in 17, care va include lansarea a sapte modele noi in 2017, cu doi nou-veniti in familia X. Crossland X isi va sarbatori debutul la Berlin, pe 1 februarie.

Comparativ cu modelul Opel Mokka X, care este echipat optional cu tractiune integrala pentru incursiuni ocazionale pe teren accidentat, noul Opel Crossland X, cu aspectul sau exterior agil, este predestinat pentru zonele urbane, dar este perfect adecvat si pentru un drum pentru aprovizionare la o ferma cu produse organice sau o excursie in Toscana, de exemplu. Avand o lungime de 4,21 metri, noul Crossland X este mai scurt cu 16 cm decat un Astra si in acelasi timp mai inalt cu 10 cm.

In plus, noul-venit ofera inovatii de exceptie care fac conducerea zilnica mai sigura, mai confortabila si mai usoara. Sistemul de iluminare frontala adaptiva (AFL) cu faruri LED, afisajul de pe parbriz si camera video pentru marsarier cu vedere panoramica, la 180 de grade, impreuna cu sistemul avansat de asistenta la parcare, sistemul de avertizare privind o coliziune frontala cu detectarea pietonilor si franare automata de urgenta, sistemul de detectare a somnolentei soferului cu trei niveluri, asistentul pentru mentinerea benzii de circulatie, sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere si sistemul pentru monitorizarea unghiului mort sunt doar cateva exemple.

Noul Crossland X asigura, de asemenea, conectivitatea de exceptie tipica Opel prin intermediul serviciului Opel OnStar si a tehnologiei sistemului de infotainment IntelliLink compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto.

O alta caracteristica de top in clasa din care face parte este volumul portbagajului, de 410 litri fara rabatarea scaunelor din spate. In plus, pasagerii din spate au posibilitatea de a-si regla pozitia de sedere cu 150 de milimetri in plan longitudinal, sporind astfel fie spatiul pentru picioare, fie dimensiunea portbagajului.

Distribuie acest articol!