Cel mai bun SEAT Ibiza din toate timpurile
02.02.2017
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai important model al brandului spaniol are un design complet nou, pastrand ADN-ul marcii, dar cu forme mai ascutite si sportive. Cea de a cincea generatie a SEAT Ibiza isi va face debutul public la Salonul Auto de la Geneva in luna martie 2017, iar vanzarile vor incepe in iunie.

Noul SEAT Ibiza este realizat pe baza noii platforme modulare MQB A0, fiind primul model din grupul Volkswagen care utilizeaza aceasta platforma.

Introdus in anul 1984, Ibiza a devenit un model emblematic al brandului SEAT. Aceasta masina este cel mai vechi model si, in acelasi timp, cel mai bine vandut model din gama SEAT, cu peste 5,4 milioane de unitati comercializate. Ibiza este unul din cei trei piloni ai companiei, alaturi de Leon si Ateca, pe care SEAT se bazeaza pentru a-si contina evolutia de succes si in viitor.

Comparativ cu modelul anterior, lungimea (-2 mm) si inaltimea (-1 mm) sunt minimal modificate. Totusi, noua generație este semnificativ mai lata, si anume cu 87 mm. De asemenea, datorita utilizarii platformei MQB A0 ampatamentul ajunge la valoarea de 2.564 mm (+95 mm). Rezultatul este o masina mult mai confortabila, noul SEAT Ibiza fiind deopotriva mai spatios la interior si mai mare la exterior. Portbagajul a fost marit cu 63 de litri, pana la o capacitate totala de 355 de litri, cea mai buna din clasa sa.

Toate motoarele disponibile pentru noul SEAT Ibiza indeplinesc standardele de emisii Euro. Prima optiune este motorul 1.0 TSI cu trei cilindri si 95 sau 115 CP, dotat cu turbocompresor, intercooler si injectie directa. Un nou motor 1.5 TSI cu patru cilindri si 150 CP va fi disponibil la sfarsitul lui 2017. Motoarele 1.6 TDI cu consum redus vor fi disponibile in trei variante de putere: 80, 95 si 115 CP. In sfarsit, noua platforma MQB A0 permite noii Ibiza sa ofere un motor 1.0 TSI cu gaz natural comprimat (CNG) cu 90 CP. Sunt disponibile cutii de viteze manuale cu cinci trepte pentru motoarele pana la 95 CP si o transmisie manuala cu 6 trepte pentru motoarele mai puternice. Transmisia DSG cu 7 trepte si dublu ambreiaj este inca una din optiunile disponibile pentru noul SEAT Ibiza.

Noul SEAT Ibiza este disponibil numai cu o caroserie cu 5 usi, care este acum mai practica, iar noul design ofera aspectul sportiv al unui model cu 3 usi. Va oferi patru linii de echipare, incepand de la Reference si Style, si continuand cu versiunile de top FR si XCellence. Nivelul de echipare FR vine cu cel mai dinamic si avansat echipament, iar pachetul XCellence se adreseaza clientilor noi aflati in cautarea unui design distinctiv si sofisticat, combinat cu un echipament mai confortabil si inteligent. Ambele pachete de dotari vor avea acelasi pret si doresc sa ofere cele mai bune optiuni posibile pentru mai multe tipuri de soferi: FR este destinat celor care isi doresc o masina mai sportiva, in timp ce XCellence se concentreaza pe confort, eleganta si tehnologie.

Iluminarea ambientala interioara cu tehnologie LED pentru versiunile FR si XCellence este oferita in culorile rosu si alb. Luminile full-LED de la Ibiza (farurile, semnalizatoarele si luminile de ceata spate) sunt noi in aceasta clasa.

Versiunea FR include o suspensie mai rigida, cu doua setari de confort (Normal si Sport), adaptate preferintelor soferului sau conditiilor de rulare. Versiunea XCellence va oferi si ea aceasta posibilitate mai tarziu, cu o setare mai confortabila.

Sistemele de asistenta ale noii Ibiza includ elemente care, desi sunt prezente la Leon si Ateca, sunt destul de neobisnuite la aceasta clasa. Noul SEAT Ibiza ofera Front Assist, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Keyless Entry cu buton de pornire a motorului cu o lumina care sugereaza bataia unei inimi, o noua generatie de senzori de parcare fata si spate si o camera pentru marsarier de o mai mare rezolutie, ce afiseaza imaginea pe un ecran tactil premium de 8 inch cu panou din sticla. Este prima data cand SEAT Ibiza are un ecran tactil integrat de 8 inch, care ofera cea mai avansata tehnologie fara a compromite armonia interioara.

Distribuie acest articol!