DS7 Crossback - primul SUV premium frantuzesc
23.03.2017
        
Distribuie acest articol!   

Acesta este primul model “semnat”  DS Automobile, pregatit pentru ofensiva europeana a noii marci premium din cadrul Grupului PSA. Totodata, este primul SUV premium autentic al industriei auto din Hexagon, un raspuns (care s-a lasat cam mult asteptat) la modelele de succes din acest segment, precum Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLC sau Range Rover Evoque.

Nascuta in 2014, marca DS a demarat foarte timid, cu doar trei modele – DS3, DS4 si DS5, mai mult sau mai putin derivate din gama Citroen si care nu s-au apropiat, ca volume de vanzari, de rivalii germani vizati. Acum, toate sperantele celor de la DS Automobile sunt puse in noul DS7 Crossback.

Dezvoltat stilistic din conceptele prezentate in ultimii ani – E-Tense, Divine – acest SUV masoara 4,70 metri lungime si arboreaza un aspect exterior robust, indiferent de unghiul din care este privit. La interior, eleganta isi da mana cu tehnologia, bordul fiind dominat de panoul avangardist, secondat de un ecran central de mari dimensiuni, ce da impresia ca ar fi suspendat in prelungirea comenzilor ce inunda consola centrala.

Tehnologia de ultima ora este la ordinea zilei: pilotaj semi-autonom, suspensie care anticipeaza drumul prin intermediul unei camere video, faruri pivotante cu tehnologie LED, etc. Sub capota se poate opta pentru un motor pe benzina in 3 cilindri Puretech de 130 CP sau unul in 4 cilindri THP de 180 sau 225 CP, respectiv diesel BlueHDi de 130 sau 180 CP. Oferta va fi completata de o versiune hibrid plug-in  de 300 CP, cu autonomie de pana la 60 km, care va fi disponibila abia in 2019.

Lansarea pe piata va fi marcata de aparitia unei serii speciale, denumita La Premiere, cu preturi in Franta de la 53.400 – 54.900 euro, in functie de motorizari. Aceasta serie va fi disponibila deja din aceasta primavara. Altfel, primele livrari vor avea loc in ianuarie 2018 pentru versiunile diesel, respectiv martie 2018 pentru cele pe benzina. Preturile de start sunt estimate undeva pana in 40.000 de euro.

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!