Iata noul Volkswagen Arteon, inlocuitorul lui CC
09.03.2017
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a dezvaluit, la Salonul de la Geneva, inlocuitorul modelului CC, un coupe cu 4 usi care are o denumire noua – Arteon. Se poate spune despre acest nou model ca este un varf de gama, avand in vedere plusul de rafinament pe care il afiseaza, comparativ cu Passat.

Cu o lungime de 4,87 m, Arteon este spatios la interior, gratie ampatamentului de 2,84 m, iar portbagajul este pe masura, cu un volum de 563 litri, pana la 1.557 litri cu scaunele spate rabatate.

Portierele sunt fara rama in partea superioara, iar la portbagaj s-a optat pentru varianta cu balamale pe pavilion (hayon), in stil Audi A7, ceea ce usureaza considerabil accesul. Apropo de A7, Arteon aduce mult cu “varul” sau si in privinta profilului posterior, mai exact la linia plonjata a pavilionului, in spate.

Partea frontala este conceputa spectaculos, liniile orizontale ale calandrului fiind continuate in lateral de luminile de zi cu LED. Ideea de continuitate pe orizontala se regaseste si la interior, pe plansa de bord, la liniile care integreaza (si unesc) prizele de aer. Bordul poate fi configurat cu afisaj complet digital si comenzi gestuale.

Arteon este lansat pe piata cu sase motorizari supraalimentate, in 4 cilindri, cu puteri cuprinse intre 150 si 280 CP. Oferta pe benzina este formata din agregatele 1.5 TSI de 150 CP si 2.0 TSI de 190 CP sau 280 CP (acesta din urma, cu transmisie 4Motion). La capitolul diesel sunt trei versiuni de putere, de 150 CP, 190 CP sau 240 CP, toate cu cilindreea de 2.0 litri. Transmisia integrala este disponibila si in versiune diesel, la cel mai puternic motor, cel de 240 CP.

Distribuie acest articol!