Noul Velar, in mijlocul gamei Range Rover
05.03.2017
        
Distribuie acest articol!   

Luna martie a inceput cu o noutate majora la Range Rover – noul Velar, dezvaluit recent, la Londra. Pozitionat intre Range Rover Sport (4,85 m) si Range Rover Evoque (4,37 m), noul model se va comercializat la un pret de pornire sub 60.000 de euro.

Cu 4 cm mai scurt decat Range Rover Sport, Velar adopta un nou design, avand un aspect general cu un plus de masivitate, in comparatie cu “fratele” mai mare. Cu toate acestea, cu un Cx de 0,32, reuseste sa fie cel mai aerodinamic model din istoria marcii britanice.

Printre atuuri se numara un sistem sofisticat de transmisie integrala, suspensia pneumatica, cea mai mare garda la sol din categoria sa (25 cm) si sistemul Terrain Response 2, de control al deplasarii in teren accidentat. Ampatamentul de 2,87 m asigura un volum de 673 litri pentru portbagaj si un habitaclu foarte spatios. Are, de asememena, o capacitate de remorcare de 2,5 tone, asociata cu functia de asistare care isi dovedeste din plin utilitatea la mersul cu spatele.

Sunt disponibile sase motorizari, de la un diesel de 2,0 litri si 180 CP si pana la un V6 de 3,0 litri supraalimentat pe benzina, de 380 CP. Acesta din urma asigura o acceleratie 0-100 km/ora in doar 5,7 secunde.

Velar soseste intr-un moment foarte bun pentru sustinerea gamei Range Rover, avand in vedere ca Evoque va intra in cel de-al saptelea an de comercializare, iar a doua generatie Range Rover Sport numara deja cinci ani. Desenat in centrele de dezvoltare Jaguar si Land Rover, Velar va fi produs la uzina Solihull din Marea Britanie. Premiera mondiala are loc zilele acestea, la Geneva, iar comercializarea va demara in vara.

Distribuie acest articol!