Peugeot-Citroen cumpara Opel de la General Motors
06.03.2017
        
Distribuie acest articol!   

Grupul francez PSA Peugeot-Citroen si divizia Opel a General Motors au anuntat astazi ca au ajuns la o intelegere in baza careia grupul francez va cumpara marca germana. Anuntul a fost facut public in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Paris, de Carlos Tavares (CEO al PSA Group) si Mary Barra (CEO al General Motors).

Noul grup va avea o productie anuala de 4,3 milioane de unitati, realizata in 19 uzine din Europa, cu vanzari de peste 70 miliarde euro, fiind al doilea ca marime pe piata auto continentala. Mai mult, va detine o cota de piata de peste 35% in segmentele B si C din Europa.

Tranzactia a fost perfectata pentru 1,3 miliarde de euro, suma cu care PSA cumpara marcile Opel si Vauxhall. De asemenea, grupul francez achizitioneaza si banca franceza BNP Paribas, filiala financiara GM Europe, pentru 900 milioane euro. Astfel, valoarea totala a tranzactiei (Opel/Vauxhall si 50% din activitatile europene GM Financial) va fi de 1,8 miliarde de euro.

Fara profit in ultimii 16 ani, interval in care a avut pierderi cumulate de 15 miliarde de dolari, Opel este in prezent producatorul de volum cu cel mai mare grad de neutilizare a uzinelor europene. Are 38.000 de angajati in Europa, din care jumatate in Germania. PSA spera sa aduca marcile Opel si Vauxhall pe profit pana in 2020.

Distribuie acest articol!