Primul break din istoria Porsche: Panamera Sport Turismo
13.03.2017
        
Distribuie acest articol!   

Porsche a prezentat oficial versiunea Sport Turismo a modelului Panamera. Este un break cu 5 locuri, primul din istoria constructorului german. Cu doar 5 mm mai inalt, acesta pastreaza dimensiunile berlinei din care este derivat: 5,05 m lungime 1,94 m latime, 1,43 m inaltime si 2,95 m ampatament. Desi este un break, montantii din spate au un grad mare de inclinare, sugerand foarte bine faptul ca modelul are un ADN de “grand coupe”.

Panamera Sport Turismo poate lua la bord pana la cinci persoane gratie configurarii 4+1 de la interior, cu bancheta spate rabatabila in trei sectiuni. Optional, cei care nu tin neaparat sa aiba cinci locuri la interior, pot comanda masina in versiunea cu patru locuri, cu reglaje electronice individuale.

Portbagajul are o capacitate de 520 litri, ce poate fi extinsa pana la 1.390 litri, cu scaunele spate rabatate. Comparativ cu berlina, plusul este de 20-50 de litri.

Pavilionul se termina cu un spoiler mobil. Pana la 70 km/h, el are un unghi de -7 grade, pentru a diminua rezistenta aerului si implicit consumul. Apoi trece la pozitia Performance, cu un unghi de +1 grad, pentru a imbunatati stabilitatea. De la 90 km/h, in modurile de pilotaj Sport si Sport Plus, spoilerul va avea o orientare de pana la +26 grade (in functie si de deschiderea pavilionului panoramic), pentru reducerea turbioanelor. Aerodinamica activa asigura o apasare pe puntea spate de pana la 50 kg.

Noul Sport Turismo dispune inca din momentul debutului de toata tehnologia de pe Panamera si are transmisie integrala in dotarea standard. De altfel, toate dotarile si comezile de la bord sunt la fel ca la clasica Panamera.

Porsche Panamera Sport Turismo este deja disponibil in Germania, pe baza de comanda, in cinci versiuni (4, 4S, Turbo, 4S Diesel si 4 E-Hybrid), cu preturi de la 100.000 la 162.000 de euro.

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!