Cum vede Renault viitorul Formulei 1 - conceptul RS 2027 Vision
19.04.2017
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia Salonului de Shanghai, care zilele acestea este in plina desfasurare, cei de la Renault si-au permis un spectaculos exercitiu de imaginatie, tema fiind viitorul Formulei 1. O disciplina din motorsport in care Renault a avut mai mereu un cuvant greu de spus, fie ca motorist, fie in calitate de constructor. De altfel, in filmul oficial de prezentare al conceptului RS 2027 Vision (vezi mai jos), cateva clisee fac trimitere la bogata istorie a „Rombului” in Marele Circ.

Asadar, un concept spectaculos si futurist, care, asa cum deducem din nume, reprezinta viziunea celor de la Renault Sport asupra Formulei 1 de peste un deceniu. Timpul ne va raspunde, cu siguranta, cat de fantezista a fost aceasta viziune.

Conceptul surprinde prin inaltimea foarte redusa si mai ales prin solutia inchiderii cockpit-ului cu o cupola transparenta, in genul celor de la avioanele de vanatoare. O idee destul de intens dezbatuta la aceasta ora, avand in vedere preocuparea pentru imbunatatirea protectiei pilotilor in caz de accident.

Monopostul dispune de aerodinamica variabila, cu elemente comandate electronic. Neobisnuit pentru o masina de Formula 1, RS 2027 Vision are chiar si lumini, iar „semnatura luminoasa” frontala preia „C”-ul deja consacrat la modelele Renault de serie.

In privinta motorizarii, contrar tendintelor actuale, care se vizeaza propulsia 100% electrica, Renault a optat pentru un V6 hibrid. Noutatea tehnica o constituie bateriile de inalta densitate, care permit reducerea dimensiunilor in cazul rezervorului de combustibil conventional. Avand in vedere puterea anuntata de 1.341 CP, precum si tractiunea si directia pe toate rotile, ne putem imagina ca performantele dinamice ale conceptului sunt cu mult peste cele ale unui monopost actual de Formula 1!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!