Este oficial: Skoda inlocuieste Yeti cu noul SUV compact Karoq
30.04.2017
        
Distribuie acest articol!   

Skoda a dat publicitatii primele informatii referitoare la nou sau SUV compact, confirmand zvonurile din ultima perioada, referitoare la numele acestuia. Constructorul ceh renunta la numele Yeti si opteaza pentru Karok. Denumirea si ortografierea provin din limba locuitorilor nativi din Alaska, poporul Alutiiq. Pentru denumirea noului SUV compact, Skoda a folosit modul de scriere utilizat si la Kodiaq, iar astfel a creat o nomenclatura unitara pentru modelele SUV actuale si viitoare ale marcii. Redam mai jos din comunicatul de presa si primul teaser video date publicitatii cu aceasta ocazie.

Skoda Karoq este un SUV compact absolut nou. Designul emotional si dinamic cu numeroase elemente cristaline caracterizeaza limbajul de design al noului SUV Skoda. Fiind o adevarata Skoda, Karoq ofera spatiu exceptional la interior si in portbagaj, noi sisteme de asistenta, faruri full-LED si, pentru prima data la o Skoda, un panou de instrumente digital. Sunt disponibile cinci variante de motor, cu puteri intre 85 kW (115 CP) si 140 kW (190 CP), dintre care patru sunt noi. Dotari precum sistemul VarioFlex pentru scaunele din spate si pedala virtuala pentru deschiderea portbagajului fara a fi necesara atingerea hayonului fac parte dintre ideile inteligente implementate pentru noul SUV compact al marcii.

SUV-ul compact are o lungime de 4.382 mm, latimea de 1.841 mm si inaltimea de 1.605 mm. Ampatamentul de 2.638 milimetri (versiunea cu tractiune integrala: 2.630 mm) aseaza masina confortabil pe sosea. Toate modelele marcii Karoq ofera pachete de ansamblu exceptionale. Este valabil si pentru noul Karoq. Portbagajului are capacitatea de 521 litri, cu scaunele din spate in pozitie normala. Cu scaunele din spate rabatate, capacitatea de incarcare creste la 1.630 litri. in combinatie cu scaunele spate VarioFlex optionale, spatiul portbagajului devine variabil si poate oferi intre 479 si 588 litri. Scaunele pot fi de asemenea scoase complet, SUV-ul devenind astfel un van cu capacitatea maxima de incarcare de 1.810 litri.

Modelul Skoda Karoq dispune de tehnologii de ultima ora si pentru motoare. Sunt oferite 5 versiuni de motor: 2 pe benzina si 3 diesel. Cilindreea se incadreaza intre 1,0, 1,5, 1,6 si 2,0 litri, iar puterea intre 85 kW (115 CP) si 140 kW (190 CP). Toate propulsoarele sunt unitati turbo cu injecție directa si dispun de tehnologia start-stop si de functia de recuperare a energiei de franare. Sunt extrem de economice si indeplinesc cerintele normei de poluare Euro 6. Cu exceptia celor mai puternice motoare diesel, toate propulsoarele pot fi comandate cu transmisia manuala cu 6 trepte sau cu transmisia automata DSG cu 7 trepte. Motorul 2,0 TDI de 140 kW (190 CP) este oferit in echiparea standard cu tractiune 4×4 si cu transmisia DSG cu 7 trepte. Motorul 1,5 TSI dispune de functia speciala de dezactivare a cilindrilor.

sasiul modelului Skoda Karoq defineste noi standarde in segmentul sau si isi demonstreaza calitatile chiar si in afara drumurilor batatorite. Incepand cu linia de echipare Ambition, este disponibila optional functia de selectare a modurilor de condus, cu modurile Normal, Sport, Eco, Individual si Snow (4×4). Modul Off-road cu tractiune integrala optimizeaza caracteristicile la deplasarea pe teren dificil.

Prin lansarea modelului Skoda Karoq, compania defineste acum un nou punct de turnura. Premiera mondiala a noului SUV compact va avea loc in 18 mai, la Stockholm. Lansarea pe piata va incepe in a doua jumatate a anului 2017.

Distribuie acest articol!