Noul Volkswagen Arteon poate fi comandat
13.05.2017
        
Distribuie acest articol!   

Pre-vanzarile noului Volkswagen Arteon ay inceput si in Romania. Disponibile la comanda si configurate la lansare, sunt cele mai puternice doua motoare pe benzina si diesel – un TSI care ofera 206 kW/280 CP si un TDI biturbo care produce 176 kW/240 CP. Ambele versiuni de top sunt furnizate standard cu o cutie de viteze cu doua ambreiaje (DSG) si tractiune integrala 4Motion.

Noul Arteon este conceput pentru a incanta clientii cu combinatia sa de design estetic, carisma sportiva, o flexibilitate excelenta si un spatiu generos. Alte aspecte care pot fi considerate puncte forte in orice clasa de vehicule includ un spatiu excelent pentru picioare in partea din spate si un spatiu pentru bagaje de 563 pana la 1.557 litri.

Pe partea pur tehnica, noul Volkswagen se remarca prin tractiune fata si tractiune integrala, plus display-uri digitalizate si control. Alte caracteristici includ un display activ de informare (instrumente digitalizate complet si programabile), un display head-up si noul sistem multimedia Discover Pro cu un ecran de sticla de 9,2 inch si control prin gesturi.

Sistemele inovatoare de asistenta a soferului si convenienta Arteon se potrivesc perfect cu conceptul general. Trei dintre noile sale tehnologii ilustreaza acest lucru. Cea mai noua generatie de Adaptive Cruise Control (ACC – control adaptabil al vitezei de croaziera), ia in considerare acum limitele de viteza si informatiile privind rutele si regleaza automat viteza de conducere in mod corespunzator. Datorita datelor rutiere si ale sistemului, noile lumini dinamice la viraje cu controlul predictiv al fasciculului anticipeaza atunci cand se apropie o curba si o lumineaza inainte ca soferul sa ajunga in curba. Cea de-a doua generatie de Emergency Assist (asistenta de urgenta) ofera mai multa siguranta: in cazul in care conducatorul auto devine incapabil din motive de sanatate, sistemul nu numai ca incetineste masina in limitele de sistem, dar o si dirijeaza catre banda de mica viteza, in functie de trafic.

Impreuna cu versiunea de baza de inalta calitate, acest gran turismo va fi disponibil in doua linii de echipare exclusive: Elegance si R-Line. Configuratia standard de la Arteon Elegance este axata foarte mult pe un aspect rafinat, in timp ce Arteon R-Line pune chiar mai mult sportivitatea in centrul configuratiei vehiculului – asa cum este tipic pentru toate modelele Volkswagen R-Line. Pe baza diferitelor orientari ale acestor doua linii de echipare, modelul de caroserie in doua volume poate fi personalizat pe scara larga. Gama de dotari optionale include caracteristici cum ar fi o trapa panoramica cu inclinare/glisanta, aer conditionat automat cu reglare pe trei zone (Air Care Climatronic, inclusiv senzor de calitate a aerului si filtru de alergeni), scaune fata cu masaj, volan multifunctional incalzit si doua tonuri de piele nappa pentru interior.

Preturile pentru Arteon (in Romania), in combinatie cu cele mai inalte doua niveluri de putere la iesire de 206 kW/280 CP (TSI) si 176 kW/240 CP (TDI) pornesc de la 44.614 euro (cu TVA), respectiv 43.014 euro (cu TVA).

Distribuie acest articol!