WRC, Argentina 2017: Hyundai, la al doilea succes consecutiv
03.05.2017
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai Motorsport a obtinut victoria in Raliul Argentinei, acesta fiind cel de-al doilea succes consecutiv in anul 2017, dupa clasarea pe primul loc in Turul Corsicii, precum si cel de-al cincilea din WRC.

Etapa din Argentina s-a incheiat cu doua echipaje luptand pentru victoria din El Condor Power Stage. Neuville a castigat cea de-a cincea etapa din WRC la o distanta de doar 0,7 secunde, una dintre cele mai apropiate din istoria WRC, dupa Raliul Iordaniei in anul 2011 (0,2 secunde) si Raliul Noii Zeelande in 2007 (0,3 secunde). In plus, Neuville a obtinut maximum de 30 de puncte in Power Stage, ocupand in acest moment pozitia a treia in clasamentul pilotilor.

Neuville si Nicolas Gilsoul au castigat cinci probe speciale in Raliul Argentinei. Este pentru prima data cand echipajul castiga de doua ori consecutiv in cadrul aceluiasi sezon, fiind totodata cea de-a patra victorie din WRC. Podiumul din Argentia a fost completat de echipajele E. Evans / D.Barritt si O. Tanak / M. Jarveoja, ambele pe Ford Fiesta WRC.

In clasamentul general al pilotilor din WRC, dupa a cincea etapa lider este Ogier (102 p.), urmat de Latvala (86 p.) si de Neuville (84 p.). La constructori conduce M-Sport World Rally Team (162 p.), urmata de Hyundai Motorsport (140 p.) si de Toyota Gazoo Racing WRC (99 p.).

WRC se va intoarce acum in Europa pentru Raliul Portugaliei, care va avea loc in perioada 18-21 mai, al doilea dintre cele cinci evenimente consecutive pe macadam.

Distribuie acest articol!