Hyundai Kona, un SUV atipic, rival pentru Nissan Juke
21.06.2017
        
Distribuie acest articol!   

Kona este un SUV urban cu care Hyundai ataca segmentul B-SUV, creat de Nissan Juke, categorie aflata acum in plin avant.

De la aparitia lui Santa Fe, in 2001, Hyundai a vandut peste 1,4 milioane de SUV-uri in Europa. Doar Tucson s-a vandut in peste 200.000 de unitati, de la lansarea din 2015! Beneficiind de o reputatie solida pe acest segment de piata, Hyndai introduce acum al patrulea sau SUV, de aceasta data pe segmentul B, acolo unde concurenta este acerba si unde vedetele sunt Renault Captur (cel mai bine vandut model B-SUV in Europa), Peugeot 2008, si Opel Mokka. In curand, acestora li se vor alatura alti competitori redutabili, precum Opel Crossland X, SEAT Arona sau Kia Stonic.

Masoara 4,16 m lungime, 1,80 m latime si 1,55 m inaltime, cu un ampatament de 2,60 m si 361 de litri volum al portbagajului. Ca aspect exterior, este la fel de atipic precum Nissan Juke sau modelele similare de la Citroen, mai ales datorita amplasarii farurilor.

Interiorul se bucura de tehnologie de generatie noua, precum sistemul de infotainment cu touchscreen de 7 sau 8 inch, compatibilitate Apple CarPlay si Android Auto si, in premiere pentru segmentul sau, afisaj pe head-up display.

Disponibil in versiune 4×4, la momentul lansarii in Europa va dispune de un singur motor, unul in 3 cilindri, de 1,0 litru, T-GDI de 120 CP si 175 Nm, asociat cu o transmisie manuala in 6 trepte. Desigur, alte versiuni de motorizare si transmisii sunt asteptate dupa momentul lansarii.

Kona a debutat luna aceasta in Coreea de Sud, insa se va comercializa si in SUA si Europa. Livrarile pe batranul continent vor incepe pana la finele acestui an.

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!