Noul Audi A8 - vedeta primului Audi Summit
16.07.2017
        
Distribuie acest articol!   

La primul Summit Audi, care a avut loc recent, brandul premium a prezentat inovatiile prin care isi propune sa devina o companie premium de atomobile digitale. Barelona a fost locul de intalnire pentru un eveniment exclusivist, la care 2.000 de invitati din intreaga lume au experimentat premiera noului Audi A8 si alte inovatii tehnologice ale brandului cu cele patru inele.

In timpul prezentarii a aproximativ 70 de automobile, noul Audi A8 a fost vedeta. Noul model de lux este acum la a patra generatie. Limbajul sau de design reprezinta noua imagine a brandului, iar tehnologia de la bord este de referinta, gratie noului concept de operare touchscreen inovator si sistemului de propulsie mild-hibrid pentru toate versiunile.

Astfel, Audi se pozitioneaza ca primul producator premium din lume cu o serie de modele complet electrice. Sistemul electric principal, mild-hybrid cu 48 de volti, permite decelerarea cu motorul oprit si trenul de rulare decuplat, un mod start-stop extins si un nivel inalt de recuperare a energiei in timpul franarii. Iar Audi A8 este primul model de serie dezvoltat pentru condusul autonom. In blocajele din trafic, sau pe autostrada, poate prelua controlul pana la viteze de 60 km/h.

Noua suspensie de pe Audi A8 consta intr-un sistem de suspensie electromecanic, complet activ, care dirijeaza fiecare roata in parte si se adapteaza la conditiile de drum. Fiecare roata are un motor electric alimentat de sistemul electric central de 48 de volti. Datorita camerei frontale, sedanul de lux detecteaza din timp gropile de pe sosea si ajusteaza suspensia. Chiar dinainte ca masina sa ajunga la denivelari, functia preview dezvoltata de Audi analizeaza datele si controleaza suspensia. Astfel, suspensia reactioneaza exact in momentul potrivit, eliminand astfel vibratiile si socurile. Acest proces complex dureaza doar cateva milisecunde, datorita camerei care genereaza informatii legate de suprafata drumului, de 18 ori pe secunda.

Motorizarile disponibile pe noul Audi A8 sunt 3,0 litri TDI V6 turbo (286 CP), 3,0 litri TFSI V6 turbo (340 CP), 4,0 litri TDI V8 turbo (435 CP), 4,0 litri TFSI V8 turbo (460 CP) si 6,0 litri W12 (585 CP). Toate functioneaza impreuna cu un motor electric cu rol de generator/starter (BAS) pentru sistemul electric de 48 volti.

Noua generatieA8 si A8 L este fabricata la Neckarsulm si isi va face aparitia pe piata la finele acestui an, la un pret de pornire de circa 90.000 de euro.

Save

Save

Distribuie acest articol!