Noul Volvo XC60 ajunge si in Romania
10.08.2017
        
Distribuie acest articol!   

Volvo anunta disponibilitatea la test drive a noului XC60 pe piata din Romania. Noua generatie a acestui SUV a fost prezentata oficial la nivel international in primavara acestui an, in cadrul Salonului de la Geneva.

Noul XC60, unul dintre cele mai sigure automobile realizate vreodata, este complet echipat cu tehnologie de ultima generatie. Functia Steer Assist a fost adaugata la sistemul de siguranta City Safety, un nou sistem de siguranta numit Oncoming Lane Mitigation utilizeaza asistenta la viraje pentru a atenua posibilele coliziuni frontale, in timp ce Blind Spot Indication System (BLIS) foloseste acum functionalitatea Steer Assist pentru a reduce riscul de coliziuni la schimbarea benzii de circulatie.

XC60 a devenit unul dintre cele mai bine vandute modele SUV din Europa, in cei noua ani de la lansare, cu aproape un milion de unitati vandute la nivel mondial. Modelul este al patrulea bazat pe arhitectura Volvo Scalable Product Architecture (SPA), dezvoltata de companie in urma introducerii seriei 90 din ultimii ani. Acesta este un concept unibody, cu sasiul dintr-o singura bucata, care mareste siguranta in cazul accidentelor rutiere.

Exteriorul impozant al noului Volvo XC60 intalneste interiorul elegant, intr-un model cu o infatisare impunatoare si un fler suedez aparte. Noul XC60 este SUV-ul cu o atitudine scandinava unica, un model care combina eleganta cu puterea. Capota lunga, arcurile puternice ale rotilor si consolele scurte creeaza un sentiment de putere rafinata, iar farurile LED distincte, in forma „ciocanului lui Thor”, definesc noul Volvo XC60, conferindu-i o identitate deosebita.

Noul Volvo XC60 beneficiaza de doua motorizari diesel si doua pe benzina, toate fiind parte a generatiei noi de motoare dezvoltate de Volvo. Cei care prefera versiunea diesel vor putea alege dintre motorizarile D4 AWD (1.969 cmc, 190 CP si 400 Nm) si D5 AWD (1.969cmc, 235 CP si 480 Nm), in timp ce, pentru cei care doresc motorizarea pe benzina, exista versiunile T5 AWD (1.969cmc, 254 CP si 350 Nm) SI T6 AWD (1.969cmc , 320 Cp si 400 Nm).

De asemenea, noul XC60 vine echipat cu premiatul motor pe benzina T8 Twin plug-in hybrid, lider in topul sistemelor de motorizare, ce ofera performanta, eficienta si nivel scazut de emisii. Motorul ofera 407 CP si o acceleratie de la 0 la 100 km in doar 5,3 secunde. Totodata, noul model pune la dispozitia clientilor trei niveluri de echipare, Momentum, R-Design si Inscription.

Save

Save

Save

Distribuie acest articol!