Volkswagen T-Roc - primele imagini si informatii oficiale
24.08.2017
        
Distribuie acest articol!   

Piata SUV este in plina expansiune – in special in segmentul compact. Expertii estimeaza ca segmentul aproape se va dubla in marime in urmatorul deceniu. Din acest motiv, Volkswagen aduce un alt model atragator in spatiul SUV compact, sub Tiguan. De dimensiunile primei generatii Tiguan si foarte apropiat ca aspect de “varul” Audi Q2, T-Roc este un SUV urban pe care constructorul german il prezinta ca pe un automobil "lifestyle".

Al patrulea SUV de la Volkswagen are un profil mai sportiv, in stil coupe, se plaseaza in gama imediat sub noul Tiguan si beneficiaza, la fel ca si Q2, de platforma tehnica MQB. Concurenta directa o constituie modele precum Peugeot 2008 si Renault Captur (acestea fiind ceva mai mici) sau Nissan Qashqai si SEAT Ateca (la limita superioara a clasei).

A preluat principalele trasaturi de design exterior de la conceptele T-Roc (2014) si T-Prime Concept GTE (2016) si a primit o serie de detalii in voga la aceasta clasa, precum caroseria vopsita in doua tonuri (inclusiv la interior, vezi galeria foto de mai jos) sau versiunea “Sport”.

Are 4,24 m lungime, 1,82 m latime si un ampatament de 2,60 m. Volumul portbagajului variaza intre 445 si 1.290 litri.

Tehnologii de ultima ora se regasesc si la bord, unde instrumentarul poate fi digital, iar ecranul central poate ajunge la 8 inch diagonala. Suspensia adaptiva este disponibila optional.

Toate propulsoarele au turbocompresoare, clientii putand alege intre 3 motorizari pe benzina (1.0 TSI de 115 CP, 1.5 TSI de 150 CP si 2.0 TSI de 190 CP) si 3 diesel (1.6 TDI de 115 CP si 2.0 TDI de 150 sau 190 CP). In functie de putere, se poate opta intre doua sau patru roti motrice, precum si intre transmisie manuala sau DSG cu 7 trepte.

Volkswagen T-Roc va fi dezvaluit pentru marele public peste doar cateva saptamani, in cadrul Salonului de la Frankfurt. Comenzile vor fi deschise in septembrie, iar primele exemplare vor ajunge la dealeri in noiembrie 2017. Pretul anuntat pentru piata germana pleaca de la circa 20.000 de euro.

Distribuie acest articol!