Porsche Cayenne 2018 - mai rapid ca niciodata
07.09.2017
        
Distribuie acest articol!   

Porsche a dezvaluit noul Cayenne, versiune 2018, inainte de debutul oficial, programat la Salonul Auto de la Frankfurt.

Crossover-ul reproiectat are un design frontal evolutiv, cu prize de aer mai mari si noi faruri cu LED. Profilul usor coborat il face sa aiba o prezenta mai atletica fata de versiunile anterioare. Alte modificari notabile vizeaza jantele mai mari si noile stopuri cu design preluat de la Panamera Sport Turismo.

Interiorul se bucura de modificari ceva mai consistente, reprezentate de noua consola centrala, care are atat comenzi analogice, cat si digitale. Remarcabil este si sistemul de informare cu ecran digital de 12,3 inch cu conexiune la internet, ca si tahometrul analog flancat de doua afisaje de 7 inch. Sonorizarea este asigurata de sistemele audio Bose si Burmester. Portbagajul are o capacitate marita, de 770 litri.

Sub capota vor fi disponibile diverse agregate, inclusiv un V6 de 3,0 litri turbo, care produce 340 CP (250 kW) si cuplu de 450 Nm. Este conectat la o noua transmisie automata cu 8 trepte si un sistem activ de tractiune integrala, care permite o acceleratie 0-100 km/h in doar 5,9 secunde, in versiunea de echipare cu pachetul Sport Chrono.

Cumparatorii Cayenne S sunt rasplatiti cu un motor V6 de 2,9 litri si 440 CP (324 kW) cu doua turbo compresoare si un cuplu de 550 Nm. Datorita puterii suplimentare, Cayenne S accelereaza 0-100 km/h in doar 4,9 secunde, atingand viteza maxima de 265 km/h.

Modelul Cayenne 2018 este putin mai usor decat predecesorul sau datorita utilizarii extinse a aluminiului. In functie de varianta, greutatea totala poate cobori pana la 1.985 kg, ceea ce reprezinta o reducere cu pana la 65 kg.

La cea mai inalta treapta de dotare, Cayenne poate fi echipat cu un nou sistem de franare, cu discuri din otel inoxidabil si o acoperire speciala, cu carbura de tungsten. Porsche sustine ca invelisul special mareste frecarea, reducand, de asemenea, uzura.

In ceea ce priveste tehnologia, noul Cayenne poate fi echipat cu numeroase sisteme de asistenta pentru sofer, inclusiv cruise control, asistenta pentru viziunea pe timp de noapte, pentru schimbarea sau mentinrea benzii de circulatie sau pentru evitarea blocajelor in trafic.

Distribuie acest articol!