Aston Martin va fi sponsor oficial pentru Red Bull Racing
06.10.2017
        
Distribuie acest articol!   

Echipa de Formula 1 Red Bull Racing a anuntat ca, din 2018, Aston Martin va deveni sponsorul sau oficial, urmand ca denumirea oficiala sa fie Aston Martin Red Bull Racing. Din pacate, asta nu inseamna ca Aston Martin va oferi motoare pentru echipa… Cel putin, nu inca!

Parteneriatul dintre Red Bull Racing si Aston Martin a inceput in 2016, cand cele doua entitati au colaborat la conceptul Aston Martin Valkyrie, un hypercar schitat de directorul tehnic de la Red Bull, Adrian Newey, si dotat cu un motor hibrid V12 de 1.000 CP si o aerodinamica desprinsa din F1.

CEO-ul Aston Martin, Andy Palmer, a declarat despre acest nou acord: “Sponsorizarea oficiala este urmatorul pas logic pentru parteneriatul nostru cu Red Bull Racing. Ne bucuram de vizibilitatea globala pe care Formula 1 o ofera marcii noastre”.

La randul sau, directorul echipei Red Bull, Christian Horner, a declarat: “Dupa ce am creat remarcabilul succes al lui Aston Martin Valkyrie, impreuna, in 2016, ne-am extins relatia in acest an si acum suntem incantati sa consolidam parteneriatul si sa vedem echipa concurand ca Aston Martin Red Bull Racing, in 2018”.

In ceea ce priveste promovarea relatiei tehnice dintre cele două marci, care sa includa si folosirea de motoare construite de Aston Martin, acest lucru ar putea fi posibil mai tarziu. Palmer a afirmat ca “discutiile despre unitatile de putere sunt de interes pentru noi, dar numai daca circumstantele sunt corecte. Nu suntem pe punctul de a intra intr-un razboi al motoarelor fara restrictii in ceea ce priveste costurile, dar credem ca dacă FIA poate crea mediul potrivit si ne-ar interesa sa ne implicam”.

Afirmatia lui Palmer vizand motoarele de Formula 1 se refera la modificarea regulamentului pentru propulsoare, care va avea loc in 2021. Regulile privind arhitectura motorului, precum si puterea, costul si alte variabile urmeaza sa fie schimbate.

Distribuie acest articol!