BMW, Daimler, Ford si Volkswagen lanseaza IONITY, o retea pan-europeana de incarcare
22.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company si Volkswagen Group, impreuna cu Audi si Porsche au anuntat crearea joint-venture-ului IONITY, care dezvolta si implementeaza o retea de Incarcare de Mare Putere (High-Power Charging / HPC) pentru automobile electrice in Europa.

Prin lansarea a aproximativ 400 statii HPC pana in 2020, IONITY va usura calatoriile pe distante lungi si marcheaza un pas important pentru automobilele electrice. Avand sediul la Munchen (Germania), joint-venture-ul este condus de directorul executiv Michael Hajesch si directorul de operatiuni Marcus Groll, cu o echipa in extindere care va numara 50 de oameni la inceputul anului 2018.

„Prima retea HPC pan-europeana joaca un rol esential in crearea unei piete pentru automobile electrice. IONITY va indeplini obiectivul nostru comun de a oferi clientilor capacitati de incarcare rapida si plati digitale pentru a facilita calatorii pe distante lungi”, a declarat Hajesch.

Un total de 20 de statii vor fi deschise publicului in acest an, localizate pe principalele drumuri din Germania, Norvegia si Austria, la intervale de 120 de kilometri, prin parteneriate cu Tank & Rast, Circle K si OMV. In 2018, reteaua se va extinde la peste 100 de statii, fiecare permitand sa fie utilizata de mai multi clienti, cu automobile de la constructori diferiti, pentru a-si reincarca vehiculele simultan.

Cu o capacitate de pana la 350 kW per punct de incarcare, reteaua va utiliza standardul european de incarcare Combined Charging System (CCS) pentru a reduce semnificativ timpii de incarcare in comparatie cu sistemele existente. Abordarea brand-agnostic si distributia la nivel european sunt de asteptat sa contribuie la transformarea automobilelor electrificate intr-unele si mai atractive.

Alegerea celor mai bune locatii ia in considerare integrarea potentiala cu tehnologiile de incarcare existente, iar IONITY negociaza cu initiativele de infrastructura existente, inclusiv cele sprijinite de companiile participante, precum si de institutiile politice. Investitia subliniaza angajamentul pe care producatorii participanti il fac vizavi de automobilele electrice si se bazeaza pe cooperarea internationala din intreaga industrie.

Partenerii fondatori – BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company si Volkswagen Group – au cote egale in acest joint-venture, in timp ce alti constructori auto sunt invitati sa contribuie la extinderea retelei.

Distribuie acest articol!