Echipa Mazda Joest ataca seria IMSA
21.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

Cu Audi disparut si cu Porsche in curs de retragere, fanii curselor de anduranta au toate motivele sa fie dezamagiti de viitorul care se prefigureaza pentru clasa LMP1 in cursa de 24 de ore de la Le Mans, cat si pentru FIA World Endurance Championship. Dar, in timp ce duelurile risca sa devina tot mai fade in Europa, in America ele par sa se incinga.

Clasa prototip din campionatul IMSA WeatherTech SportsCar din sezonul urmator va fi asaltata de cei de la Acura (care revin in prim-plan cu Team Penske) si Cadillac (cu siguranta, dornici de a-si apara titlurile). Dar cu totii vor fi nevoiti sa fie atenti la echipa Mazda Joest!

Noul parteneriat anuntat cu doar cateva luni in urma va aduce la start producatorul japonez (inca singura marca nipona care a castigat vreodata cursa de la Le Mans), laolalta cu Joest Racing, echipa responsabila de opt victorii Audi si patru reusite Porsche.

Fara indoiala, este un palmares convingator cu care Joest vine in seria IMSA, anul viitor. Echipa a trecut deja la urmatorul pas cu prototipul revizuit 2018 Mazda RT24-P DPi. Construit de Multimatic, sustinut de Riley, alimentat de Mazda si lansat pe teren de Joest, prototipul a inceput deja testarea finala la Hockenheim (Germania) si Donington Park (Marea Britanie).

Daca totul merge bine, Acura, Cadillac si toti ceilalti ar putea avea de-a face cu o concurenta serioasa, iar fanii cu o adevarata lupta de urmarit, in timp ce FIA si ACO au toate motivele sa priveasca cu invidie spre cealalta parte a Atlanticului.

Distribuie acest articol!