Incep prevanzarile pentru noul Audi A8
21.11.2017
        
Distribuie acest articol!   

La Summit-ul Audi din Barcelona, brandul cu cele patru inele a sarbatorit premiera mondiala a noului Audi A8. Clientii pot comanda sedanul de lux de la mijlocul lunii octombrie. Cu designul sau surprinzator, tehnologia de prima clasa a sasiului, conceptul de operare prin touchscreen si electrificarea tuturor componentelor ce tin de condus, a patra generatie Audi A8 reprezinta cea mai noua dovada de progres prin tehnologie.

Audi A8 se lanseaza pe piata germana cu doua variante de motorizare V6 turbo: 3,0 TDi si 3,0 TFSI. Varianta diesel produce 286 CP si dezvolta 600 Nm. Acesta propulseaza versiunea A8 standard quattro de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde. Viteza maxima este limitata la 250 km/h. Consumul NEDC de combustibil este intre 5,8 si 5,6 litri la 100 km. Corespondentul emisiilor de CO2 este de 152 pana la 145 g/km. Motorul pe benzina cu turbocompresor de 3,0 litri cu injectie directa livreaza 340 CP si un cuplu de 500 Nm. Ca rezultat, A8 sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 5,6 secunde, iar A8 L in 5,7 secunde. Consumul de combustibil la 100 de kilometri este intre 7,8 si 7,5 litri pentru ambele variante; emisiile de CO2 se afla intre 178 si 171 g/km.

Ambele motoare folosesc un alternator cu curea aflat in centrul sistemului electric principal de 48 de volti. Tehnologia mild-hybrid permite decelerarea cu motorul oprit si o repornire lina. Acesta are de asemenea o functie extinsa start-stop si o recuperare de 12 kW datorita energiei recuperate in urma franarii. Efectul combinat al acestor masuri este de a reduce si mai mult consumul de combustibil – cu pana la 0,7 litri la 100 km, in conditii reale de trafic.

Sedanul de lux este disponibil si in varianta diesel de 3,0 litri pe Audi A8 50 TDI quattro, in timp ce varianta A8 55 TFSI quattro are un motor V6 pe benzina. A8 este prima masina de serie al brandului al carui tip de model este clar mentionat pe spate. Combinatia dintre cele doua cifre reprezinta puterea in kilowati a fiecarui model. Combinatiile numerice reprezinta de asemenea ierarhia modelelor si portofoliul de modele al brand-ului. Deci combinatia 50 va aparea pe modele care livreaza intre 210 si 230 kW, iar 55 corespunde puterii cuprinse intre 245 si 275 kW. Noul sistem va permite brandului sa standardizeze aceasta sigla de performanta pentru intreaga gama de automobile.

Noul A8 anunta o noua era de design pentru Audi. Acesta reprezinta eleganta sportiva, statut progresiv si sofisticare. Partea frontala cu grila Singleframe, intregul aspect musculos al masinii si fasia de lumina continua dezvaluie o prezenta puternica. Interiorul este minimalist. Audi aduce standarde inalte de calitate in era digitala cu un concept revolutionar de operare. Doua ecrane display cu operare touch localizate central se integreaza aproape perfect datorita suprafetei negre stralucitoare. Atunci cand soferul activeaza o functie pe acest display, acesta va auzi si simti un click pentru confirmare. Combinatia acustica si tactila a feedback-ului alaturi de gesturile comune de touch, precum cel de swipe, fac ca raspunsul noului MMI sa fie sigur, intuitiv si usor de folosit.

Cu peste 40 de sisteme de asistenta pentru sofer, A8 devine noul standard al luxului in segmentul sau de piata. Este primul automobil de serie dezvoltat special pentru condusul autonom in anumite conditii. Audi AI traffic jam pilot va prelua controlul pana la viteze de 60 km/h pe autostrazi si sosele cu mai multe benzi unde sensurile sunt separate de o bariera fizica. Din 2018, Audi va integra treptat in productie si functiile de parcare automata, garage pilot si traffic jam pilot, in functie de situatia legislativa din fiecare stat. In timpul condusului automat, controlerul central de asistenta preia in permanenta date din imprejurimi folosind informatia primita de la toti senzorii. Pe langa senzorii radar, o camera frontala si senzorii ultrasonici, Audi este primul producator auto care foloseste un scaner laser. Noul Audi A8 va fi produs la fabrica din Neckarsulm, in facilitati construite special, iar comenzile pentru sedanul de lux vor putea fi plasate de la mijlocul lunii octombrie.

Distribuie acest articol!