Prima imagine cu noul Ford Focus, asteptat pentru primavara anului 2018
06.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

Ford a dat publicitatii prima imagine oficiala cu noul Focus hatchback. Cea de-a patra generatie Focus va debuta oficial la inceputul anului viitor, iar constructorul a decis sa-si promoveze deja noutatea, folosind un camuflaj ce poarta pe lateral sloganul #TimeToFocus.

Noua generatie a compactei de la Ford va avea ampatamentul mai mare, pentru a oferi mai mult spatiu la interior. De asemenea, este mai eficienta din punct de vedere aerodinamic, datorita noului design, care preia o serie de elemente de la noua Fiesta.

Gama de versiuni va avea nivele de dotare distincte, din nou ca la Fiesta. Ford intentioneaza sa introduca o versiune Active (pseudo-crossover), alaturi de cunoscutele ST-Line si Vignale. Surse apropiate constructorului sustin ca Ford are in vedere versiunea Active, dotata optional cu un sistem de tractiune integrala derivat din actualul Focus RS.

Tabloul de bord va dispune de cel mai recent sistem de afisaj de la Ford, SYNC3, montat deasupra fantelor de ventilatie. Este de asteptat ca materialele folosite la interior sa fie de calitate imbunatatita, mai apropiate de categoria premium.

Vedetele gamei de motorizari vor fi, desigur, motorul EcoBoost de 1.0 litri si noul motor EcoBoost de 1.5 litri cu trei cilindri, de asemenea, pregatit sa-si faca aparitia alaturi de un motor de 2.0 litri. Optiunile diesel vor include un motor de 1.5 litri si un motor de 2.0 litri. Transmisia automata cu ambreiaj dublu isi va avea locul ei in lista de optiuni.

Noul Focus este asteptat sa isi faca aparitia in luna martie, iar vanzarile in Europa vor demara ceva mai tarziu, in cursul anului.

Distribuie acest articol!