Volkswagen prezinta prima Jetta dupa scandalul Dieselgate
26.01.2018
        
Distribuie acest articol!   

Jetta este unul dintre cele mai de succes modele Volkswagen, iar noua generatie, care tocmai si-a facut debutul la Salonul Auto de la Detroit, vine cu cateva noutati care ar trebui sa-i sporeasca popularitatea. Cat despre debut, programat in SUA, este unul simbolic, avand in vedere ca vine dupa imensul scandal Dieselgate, declansat tocmai acolo!

Cea de-a saptea generatie foloseste de-acum celebra platforma modulara MQB, care ofera sedanului mai mult spatiu interior, un consum mai mic si noi dotari high-tech.

La exterior, noua Jetta nu este cu mult diferita fata de generatia precedenta. Farurile LED au semnatura luminoasa in forma literei C. Profilul cu pavilionul plonjat spre spate este asemanator cu cel al unui coupe.

Adoptarea platformei MQB a modificat si dimensiunile: Jetta este acum mai lunga, mai lata si mai inalta. Cresterea in dimensiuni le-a permis designerilor sa creeze un interior mai spatios, reproiectat.

Iluminatul ambiental in 10 nuante si piesele de design trapezoidale sunt elemente noi pentru habitaclu, alaturi de panoul de bord configurabil, care inlocuieste clasicul grup de instrumente.

In ciuda profilului in stil coupe, Volkswagen sustine ca Jetta ofera mai mult spatiu interior. In plus, lista dotarilor de siguranta a crescut si ea – franare autonoma de urgenta, avertizare pre-coliziune, sistemul de control al vitezei, sistem de mentinere a benzii de rulare, etc.

Motorizarea ramane una stiuta, cel putin la momentul debutului de la Detroit: 4 cilindri cu turbocompresor de 1,4 litri si 150 CP. Cutia de viteze automata cu sase trepte a fost inlocuita de o transmisie automata cu opt trepte, in timp ce transmisia manuala cu sase trepte este standard.

Distribuie acest articol!