Cel mai mare SUV de la SEAT se va numi Tarraco
20.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

SEAT Tarraco. Acesta va fi numele celui de-al treilea SUV al marcii. Cei 146.124 de fani din 134 de tari care au participat la ultima etapa a actiunii #SEATseekingName au decis ca noul SUV al marcii se va numi Tarraco. Denumirea Tarraco a primit 51.903 (35,52%) dintre voturile valide, ce a fost urmat de Avila, denumire care a fost sustinuta de 41.993 (28,74%) de participanti, de Aranda, pe locul trei cu 39.321 (26,91%) de voturi si de Alboran cu 12.907 (8,83%) de sustinatori. Rezultatele voturilor au fost confirmate de EY.

Denumirea Tarraco, la fel ca si celelalte trei propuneri finalist, corespunde valorilor SEAT si se potriveste perfect cu personalitatea noului model. Denumirea actuala a orasului este Tarragona. Este cea mai veche asezare romana de pe peninsula Iberica si a fost una dintre metropolele cele mai importante ale Hispaniei in timpul Imperiului Roman. Acest oras mediteranean inseamna cultura, tinerete, istorie si arhitectura, valori pe care SEAT le impartaseste si le transpune in autovehiculele sale.

Tarraco este prima denumire a unui model SEAT ales prin votul publicului si este cel de-al 14-lea nume al unui loc spaniol utilizat pentru o denumire de model al marcii. Au trecut 36 de ani de cand Ronda a fost primul model SEAT denumit dupa un oras spaniol, in anul 1982. De atunci, 12 alte modele au primit ca nume cate o denumire a unui loc din geografia Spaniei: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea si, cele mai recente, Ateca si Arona.

SEAT Tarraco este noul model adaugat celei mai mari ofensive de produs implementate vreodata de marca si completeaza gama SUV-urilor, care este deja compusa din Ateca si Arona. Noul model ofera spatiu pentru pana la 7 pasageri. Ofensiva de produs a fost lansata in 2016, odata cu introducerea modelului Ateca si a continuat in 2017 cu Leon facelift, urmat de a cincea generatie Ibiza si de noul crossover Arona. SEAT Tarraco va fi lansat la finele anului.

UPDATE 22 februarie 2018. Imaginile alaturate au facut inconjurul lumii, astazi, prin intermediul presei auto online si avand ca sursa pagina de Facebook MQB-Coding. Astfel, designul exterior al viitorului SUV SEAT Tarraco a fost dezvaluit sub forma fotografiilor specifile inregistrarilor de patente.

Se poate observa ca Tarraco va fi un model aproximativ de talia lui Volkswagen Tiguan Allspace si Skoda Kodiaq. Exceptand partea frontala si posteriorul, care, fireste, adopta codul stilistic al marcii iberice, Tarraco pare sa fie foarte apropiat de celelalte modele similare din Grupul Volkswagen.

Distribuie acest articol!