Iata noul Audi A6
28.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cu detalii de design imprumutate de la A8 si A7 si incarcata cu tehnologie de top, a opta generatie A6 este anuntata printre marile atractii ale Salonului Auto de la Geneva, editia 2018.

Ca stil, noul model este foarte apropiat de noile A7 si A8 – elegant, cu suprafete taiate, muchii ascutite si linii puternice.

Partea frontala este dominata de calandrul lat, inconjurat de prize mari de aer si faruri angulare, ce pot fi dotate cu tehnologie LED HD Matrix.

Noul A6 va fi disponibil in doua versiuni de dotare exterioara, sport si design, precum si cu un pachet S. Este putin mai mare decat vechea generatie si, astfel, ofera mai mult spatiu pentru picioare, in spate, precum si spatiu suplimentar pentru cap si umeri.

Habitaclul este imprumutat de la A7, avand un design futurist, care combina materiale de inalta calitate, cu accente premium. Printre dotari se regaseste un display de 10,1 inch si altul de 8,6 inch, care ofera acces la controlul climatizarii si alte caracteristici de confort. Scaunele fata sunt complet noi si ofera functii de incalzire, ventilatie si masaj.

Printre dotarile optionale se numara trapa panoramica din sticla, sistemul audio premium Bang & Olufsen si un pachet de calitate a aerului, dotat cu un ionizator si un pulverizator pentru odorizant.

In Europa, A6 va fi lansat cu doua motorizari. Versiunea turbo de 3.0 litri TFSI V6 de 340 CP este conectata la o transmisie S tronic cu sapte trepte si la un sistem standard de tractiune integrala care asigura acceleratia 0-100 km/h in 5,1 secunde, inainte de a atinge viteza maxima de 250 km/h. Cei care prefera propulsia diesel, pot opta pentru motorul TDI V6 de 3.0 litri si 286 CP, asociat cu o transmisie tiptronic cu 8 trepte si cu un sistem quattro de tractiune integrala. Ambele variante pot face parte dintr-un sistem hibrid gratie caruia consumul de carburant scade cu aproximativ 0,7 litri/100 km.

Audi sustine ca noul A6 este „evident mai sportiv”, deoarece are suspensii imbunatatite. Cumparatorii pot, de asemenea, sa comande un diferential sport optional, precum si o suspensie sport.

Audi A6 va fi lansat in Germania in luna iunie a acestui an, iar pretul pentru modelul A6 50 TDI quattro va incepe de la 58.050 euro.

Distribuie acest articol!