Mercedes Clasa A a ajuns la a patra generatie
06.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes-Benz a dezvaluit primele imagini si informatii referitoare la cea de-a patra generatie Clasa A. Prezentarea oficiala pentru marele public va avea loc peste putin timp, in cadrul Salonului de la Geneva. Primele comenzi vor fi preluate in martie, livrarile urmand sa fie efectuate la scurt timp dupa, in aceasta primavara.

Noua Clasa A se remarca printr-o aerodinamica rafinata in comparatie cu precedenta generatie si cu un look ceva mai agresiv. Dispune de calandrul in stil “diamant”, pavilionul mai plonjat si pasajele rotilor mai mari. Partea frontala aduce foarte mult cu cea de la noul CLS.

Masoara 4,42 m lungime, cu 12 cm in plus fata de predecesor. Plusul se regaseste la spatiul interior si la portbagajul de 370 litri (cu 29 de litri mai mult).

Previzualizat la CES, noul hatch imprumuta anumite dotari hi-tech de la celelalte modele de lux ale brandului german, precum iluminarea ambientala in 64 de posibile culori si afisaj pe un ecran de mari dimensiuni, pe tabloul de bord.

Display-ul este disponibil in trei versiuni, fiecare alcatuita din doua afisaje separate. Astfel, cumparatorii pot alege intre doua afisaje de 7 inch, unul de 7 inch si unul de 10,25 inch sau doua de 10,25 inch. Este primul model care dispune de noul sistem multimedia MBUX, cu tehnologie de recunoastere a vocii, iar sistemul de control vocal este activat prin cuvintele „Hei Mercedes”.

Noile optiuni de atingere pentru sistemul de afisaj, touchpad-ul de pe consola centrala sau butoanele de control de pe volan au primit imbunatatiri. Modelul ofera, de asemenea, head-up display, scaune cu masaj si climatizate.

Noua Clasa A dispune de tehnologii pentru rulajul semi-autonom, inclusiv un sistem adaptiv de control al vitezei cu asistenta activa pentru directie si pentru schimbarea benzii. Cel de la volan poate apasa pur si simplu un buton, iar sistemul va ajuta la deplasarea autovehiculului pe banda indicata, atunci cand este in siguranta.

La momentul lansarii la nivel global vor fi disponibile noi motorizari in 4 cilindri pe benzina, de 1,4 si 2,0 litri, precum si un diesel de 1,5 litri, tot in 4 cilindri. Versiunea A 200 (de 163 CP si 250 Nm) poate fi asociata cu o cutie manuala in 6 trepte sau una cu dublu ambreiaj 7G-DCT. Apoi, versiunea A 250 (de 224 CP si 350 Nm) este disponibila doar cu transmisia 7G-DCT, la fel ca A 180 d (de 116 CP si 260 Nm). Este asteptata si o versiune hibrid.

Distribuie acest articol!