Rolls-Royce confirma numele Cullinan pentru SUV
19.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

Inca din 2015, Rolls-Royce a vorbit despre fabricarea unui model inaltat, si anume un SUV. Si iata ca acum producatorul anunta ca “asteptarea este aproape de sfarsit”, confirmand oficial numele noului model: Cullinan.

Incepand cu Dawn, Rolls-Royce a optat pentru introducrea de noi modele cu nume mai putin… amenintatoare, comparativ cu binecunoscutele Ghost, Phantom sau Wraith. Numele viitorului SUV de la Rolls-Royce provine de la Diamond Cullinan, cel mai mare diamant impecabil descoperit vreodata.

“De la deserturile din Africa si Orientul Mijlociu pana la zapezile inghetate ale Cercului Arctic; de la glenurile ierboase din Scotia pana la canioanele Americii de Nord, designerii, inginerii, mestesugarii si artizanii casei Rolls-Royce au modelat, testat si lustruit acest automobil unic” – asa suna comunicatul de presa Rolls-Royce. Modelul este de asteptat sa aiba capabilitati de tot-teren care il vor ajuta in concurenta cu Bentley Bentayga.

Cullinan va folosi aceeasi caroserie din aluminiu care stă la baza noului Phantom. In cele din urma, toate modelele Rolls-Royce vor avea la baza aceasta noua arhitectura. Cullinan va imprumuta, probabil, si motorul de 6,6 litri twin-turbo V-12 de la Phantom, desi puterea ar putea fi diferita de cea a sedanului (563 CP).

Dupa cum s-a anuntat deja, Rolls-Royce Cullinan este de asteptat sa debuteze oficial in aceasta vara. Livrarile ar urma sa inceapa in 2019.

Distribuie acest articol!