Volkswagen lanseaza a treia generatie Touareg
18.02.2018
        
Distribuie acest articol!   

A treia generatie a binecunoscutului SUV Volkswagen Touareg este gata pentru debutul mondial, care va avea loc pe 23 martie, la Beijing, in China.

Conceput de directorul de proiectare de la Volkswagen, Klaus Bischoff, si echipa sa, noul SUV va arbora un stil proaspat, inspirat de la Arteon.

In comunicatul de presa care insoteste schita teaser de mai sus, Volkswagen vorbeste despre “unul dintre cele mai mari cockpituri digitale din clasa sa”, care “inaugureaza un nou tip de afisaj”.

Sunt mentionate si alte caracteristici interesante, inclusiv directia integrala si suspensia pneumatica, toate acestea “asigurand o experienta de conducere sigura si dinamica”.

Baza o constituie platforma tehnica MLB Evo, care este piatra de temelie pentru aproape oricare SUV de dimensiuni mari dezvoltat sub umbrela Grupului Volkswagen – Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga si Lamborghini Urus, precum si viitorul Audi Q8.

Folosind aceasta arhitectura, noul Touareg are cu cateva kilograme mai putin fata de predecesorul sau si devine mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. In plus, va avea o varietate de motoare diesel si pe benzina, precum si versiuni electrificate. La inceput oferta va fi formata dintr-un motor de 2.0 litri cu patru cilindri, un V6 de 3.0 litri si un diesel V6 TDI de 3.0 litri.

Ulterior, Volkswagen va extinde gama si va adauga o versiune R, animata de un motor cu turbocompresor VR6. Este de asteptat, de asemenea, o varianta de varf V8 TDI, alaturi de un hibrid plug-in.

Inca nu se stie daca noul VW Touareg va da nastere unei versiuni mai sportive, pentru a rivaliza cu modelele BMW X6 si Mercedes-Benz GLE Coupe sau daca Audi va fi singurul brand din grup care va avea misiunea sa “fure” clientii popularelor SAV-uri.

Distribuie acest articol!