Mercedes-AMG GT Coupe in 4 usi - uimitor!
08.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes-AMG a dezvaluit, in cele din urma, noul GT Coupe in 4 usi, la Salonul Auto de la Geneva. Aparent foarte apropiat de CLS, cel putin ca stil si dimensiuni, noul GT Coupe se distinge prin performante, clientii lui fiind cei care cocheteaza cu coupe-ul AMG GT, insa isi doresc totusi un automobil cu 4 usi!

Noul membru al familiei Mercedes-AMG va avea trei versiuni, cel putin initial – GT 53 4MATIC +, GT 63 4MATIC + si GT 63 S 4MATIC +.

Cea mai puternica versiune va folosi motorul V8 de 4.0 litri biturbo, producand in acest caz 630 CP si fiind capabil sa atinga 100 km/h cu startul de pe loc in 3,2 secunde.

Varianta mai „simpla” 63 ofera un cuplu de varf de 576 CP, iar la acceleratia 0-100 km/h este cu 0,2 secunde mai lent (3,4 secunde), in timp ce viteza maxima este de 310 km/h.

Ambele variante V8 sunt echipate cu AMG Cylinder Management, care dezactiveaza un grup de cilindri la o sarcina partiala. Versiunea mai puternica S vine, de asemenea, cu variante ale motorului care sunt optionale in versiunea obisnuita 63.

Versiunea GT 53 dispune de sistemul de propulsie hibrid lansat recent, care combina un motor clasic de 3,0 litri cu turbocompresor si unul electric, pentru un total de 429 CP. Motorul pe benzina utilizeaza, de asemenea, un compresor electric in plus fata de turbocompresorul obisnuit.

Versiunile V8 ale AMG GT 4 utilizeaza cutia de viteze MCT cu o viteza mai mare de reactie si are suspensie pneumatica, in timp ce GT 53 utilizeaza transmisia TCT cu 9 trepte, precum si arcuri din otel si amortizoare adaptive.

Intreaga gama Mercedes AMG GT 4 este echipata cu sistemul de tractiune integrala AMG Performance 4MATIC +. Modulul Drift este standard pe 63 S si optional la celelalte versiuni.

Bordul dispune de perechea obisnuita de afisaje digitale de 12,3 inch, iar marea noutate se afla pe consola centrala. Noul GT 4 este primul model care ofera butoane de afisare color care controleaza modurile de transmisie, suspensia, ESP, sistemul de evacuare si multe altele.

Mercedes AMG va lansa noul GT 4 in Europa la sfarsitul acestei veri, iar detaliile despre preturi vor fi anuntate mai aproape de data lansarii.

 

Distribuie acest articol!