A fost desemnata Masina Anului 2018 in Lume
28.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

Astazi, cu ocazia deschiderii Salonului Auto de la New York, au fost anuntate castigatoarele trofeelor Masina Anului 2018 in Lume – World Car of the Year.

Fara indoiala, 2018 este anul lui Volvo! Dupa ce, in urma cu cateva saptamani, la Geneva, XC40, primul SUV compact de la Volvo, a primit titlul de Masina Anului 2018 in Europa, acum a fost randul modelului mai mare, XC60, sa fie recompensat.

A doua generatie Volvo XC60 a primit titlul suprem World Car of the Year, in urma votului unui juriu format din jurnalisti auto din toate colturile lumii. Anul trecut, acest titlu a revenit unui alt SUV premium, Jaguar F-Pace, iar rivalii la titlu de anul acesta au fost tot modele SUV – Mazda CX-5 si Range Rover Velar.

Dezvaluita in martie anul trecut, a doua generatie Volvo XC60 promite sa ramana un bestseller al marcii scandinave, alaturi de nou venitul XC40.

Printre modelele laureate de anul acesta se regasesc Range Rover Velar (pentru design), Audi A8 (lux) si BMW M5 (performanta). Iata, mai jos, palmaresul complet al trofeelor World Car of the Year, editia 2018.

World Car of the Year – Volvo XC60
World Luxury Car of the Year – Audi A8
World Performance Car of the Year – BMW M5
World Urban Car of the Year – Volkswagen Polo
World Green Car of the Year – Nissan Leaf
World Car Design of the Year – Range Rover Velar

Distribuie acest articol!