Universitatea din Aachen vs. industria auto… repriza a doua!
26.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce atotputernica industrie auto germana a refuzat colaborarea cu Posta Germana pentru realizarea unui vehicul electric de distributie, Universitatea din Aachen a demonstrat, prin firma proprie StreetScooter, ca un astfel de vehicul se poate realiza in serie la preturi rezonabile (vezi articolul Cum a depasit posta germana reticenta industriei auto de a produce autovehicule electrice), utilizand subansamable produse de furnizori germani (motor electric si electronica BOSCH).

Cu capitalul obtinut din vanzarea StreetScooter, echipa din jurul profesorului Guenter Schuh a lansat urmatorul “start-up” denumit e.GO Mobile, cu scopul de a produce un automobil electric de oras.

Viziunea echipei de la Aachen se afla la polul opus fata de Tesla, care a reusit sa demonstreze ca tractiunea electrica este superioara celei clasice, din toate punctele de vedere, in categoria de lux.

Convingerea profesorului Schuh este ca deocamdata locul si rolul automobilelor electrice este de a elimina poluarea din orase, pana cand pretul acumulatorilor va scadea la un nivel rezonabil, facand posibila autonomia pe distante comparabile cu tractiunea pe benzina sau diesel.

Incurajata de cerere si de succesul comercial al variantelor SMART cu tractiune electrica (locul 1 la vanzari de automobile electrice in Germania, in februarie 2018), firma e.GO Mobile a anuntat recent dublarea productiei la 20.000 de unitati pe an in doua schimburi, cu posibilitatea de a adauga al treilea schimb, daca piata o va solicita.

Planurile de viitor includ diversificarea modelelor si extinderea productiei in patru fabrici, pentru o productie de 100.000 de unitati pe an pana in 2022.

Detalii tehnice si comerciale despre cele trei modele actuale e.GO Life, pentru care inscrierile au inceput, gasiti AICI.

Livrarile vor incepe in luna octombrie 2018, cu un pret pentru modelul de baza, inainte de subventii, de 15.900 euro.

Mai multe informatii despre viziunea echipei din Aachen, in filmul de mai jos.

Opinia electromobilistului:

Sunteti interesati de achizitia unui automobil electric de oras de genul e.GO Life? …sau preferati modelele lansate de producatorii consacrati?

Va multumim pentu colaborare!

db

Distribuie acest articol!