Acest Porsche 919 Hybrid Evo face ca monoposturile din Formula 1 sa para lente
23.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cu pilotul de uzina Neel Jani in cockpit, acest Porsche 919 Hybrid Evo a doborat recent recordul circuitului Spa Francorchamps. Noul timp, de 1’14”770, este cu 0,783 secunde sub vechiul record pe un tur, stabilit de Lewis Hamilton, la Grand Prix-ul belgian de Formula 1, de anul trecut.

Remarcabil este si faptul ca timpul este cu 12 secunde sub cel mai bun rezultat inregistrat de un Porsche 919 clasic, anul trecut. In timpul turului, Jani a atins o viteza maxima de 359 km/h si a avut o viteza medie de 245,61 km/h.

Porsche 919 Hybrid Evo si-a inceput cariera anul trecut, ca prototip castigator la Le Mans. Fara reglari specifice, motorul turbo livreaza acum 720 CP, iar sistemul hibrid ofera o putere suplimentara de 440 CP. O serie de modificari au vizat imbunatatiri fata de versiunea “obisnuita” 919. Astfel, 919 Hybrid Evo produce mai multa forta decat o masină de Formula 1 si cantareste putin sub o tona, cu pilotul la bord.

Lucrurile nu se vor opri aici pentru versiunea Evo. Masina mai are in program o evolutie demonstrativa la Nurburgring, pe 12 mai, isi va face aparitia la Festivalul de Viteza Goodwood si la Festivalul Porsche Brands Hatch si va participa, mai tarziu, la reuniunea Porsche Rennsport de la Laguna Seca, la sfarsitul lunii septembrie.

Distribuie acest articol!