Articol CAR, Marea Britanie: “Doriti sa cumparati un diesel in 2018? Noi va ajutam sa navigati terenul minat”
19.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

Dupa articolul din Auto Motor und Sport “Cum scap de Dieselul meu?” si filmarea aeriana BBC cu unul din numeroasele cimitire de VW diesel din SUA, este randul jurnalistilor din Marea Britanie sa isi avertizeze cititorii.

Tim Pollard, directorul editorial al diviziei digitale CAR, o face cu mult umor si foarte rational, aratand ca Londra a impus masuri restrictive pentru accesul autovehiculelor diesel in zona ULEZ (Ultra Low Emissions Zone), introducand o taxa de 12,50 lire pe zi pentru autovehiculele care nu indeplinesc normele Euro 6, dar sfarsitul motoarelor diesel este inca departe. Riscul pentru automobilistii britanici este mai mic decat in Germania, unde opinia publica continua sa dezbata argumentele pro si contra interzicerii accesului autovehiculelor diesel in orase, dupa verdictul instantei din Leipzig.

Dupa ce aminteste avantajele motoarelor diesel, autorul scoate in evidenta ca in doar cinci ani segmentul diesel a crescut in Marea Britanie de la 19% din parcul auto in 2007, la 56% in 2011.

Imediat dupa scandalul emisiilor trucate, incepand din 2015 destinul automobilelor diesel a pornit pe o panta descendenta si a dus la numeroase restructurari si schimbari la varful concernului Volkswagen.

Dincolo de imaginea exagerata de inamic public nr 1 dobandita de diesel, scaderea vanzarilor afecteaza masiv industria auto si proprietarii actuali, prin scaderea preturilor de revanzare pe piata second hand.

In prezent sunt 13,8 milioane de vehicule diesel in Marea Britanie, ceea ce va determina o tranzitie treptata spre alte variante de transport mai nepoluante si economice.

Mai multi producatori (Suzuki, Toyota) au redus numarul de modele sau au stopat vanzarea de automobile diesel in Marea Britanie, dar variantele pick-up si comerciale continua sa foloseasca aceasta motorizare economica, datorita caracteristicii de cuplu si a randamentului mai ridicat decat cel al motoarelor pe benzina.

Sfatul autorului este ca in cazul in care anul 2018 include decizia de achizitie a unui nou automobil, publicul sa arunce o privire atenta si la modelele hibride sau electrice, in functie de nevoile de deplasare zilnice si include un link la articolul “Cele mai bune automobile electrice in 2018”.

db

CLICK AICI pentru articolul sursa.

Distribuie acest articol!