Guvernul Ugandei colaboreaza cu Universitatea Makere din Kampala, pentru lansarea unor autovehicule electrice
18.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

O stire mai putin obisnuita in lumea high tech a autovehiculelor electrice vine din Uganda, prin intermediul Bloomberg Technology. Recent, guvernul din aceasta tara a decis sa finanteze productia si comercializarea de vehicule electrice, in colaborare cu Universitatea Makere din capitala Kampala, prin intermediul firmei Kiira Motors Corp.

Asemanatoare ca investitie cu cea a guvernului german in firma Street Scooter, fondata de universitatea din Aachen, despre care 24auto.ro a relatat pe larg, motivatia guvernului din Uganda este insa diferita.

Intentia declarata este de a propulsa Uganda in varful inovatiei industriale din Africa si de a crea mai mult de 2.000 locuri de munca.

Informatii suplimentare:

Uganda este o tara cu aproximativ aceeasi suprafata ca Romania (23.6040 kmp), o populatie mai numeroasa (34,6 milioane) si un venit pe cap de locuitor de aproximativ cinci ori mai mic (1.700 USD in 2014).

Opinia electromobilistului:

Considerand numeroasele fabrici de componente auto clasice ce opereaza si asigura locuri de munca in Romania, o abordare a electrifcarii transportului rutier asemanatoare in Romania ar deveni o oportunitate economica sau mai degraba o amenintare?

Va multumim pentru colaborare.

db

Distribuie acest articol!