Noi razii si arestari la Porsche si Audi, legate de Dieselgate
20.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

Zilele acestea fac inconjurul lumii, din nou, stirile referitoare arestari si perchezitii care vizeaza persoane de la varf, respectiv sedii ale Grupului Volkswagen. Zilele trecute, raziile au continuat la Porsche, 10 locatii din statele Bavaria si Baden Wuerttemberg fiind perchezitionate de aproximativ 160 de oficiali.

Procuratura germana ancheteaza un fost si doi actuali angajati Porsche, inclusiv un membru al Consiliului de Administratie, in legatura cu rolul lor in manipularea emisiilor poluante ale unor motoare diesel utilizate de Grupul Volkswagen. Investigatiile fac parte din cercetarile legate de frauda si publicitatea falsa legata de emisiile poluante modificate sa indeplinesca normele legale doar pentru perioada de testare pe stand.

La mai bine de doi ani de cand reprezentatii Volkswagen au admis ca au trisat la testele de emisii ale motoarelor diesel in SUA, Grupul Volkswagen si firmele sale continua sa fie investigate de autoritatile din mai multe tari. Procurorii germani au extins ancheta si la Audi, care este responsabila pentru motorul diesel de 3.0 litri utilizat la aproximativ 80.000 de automobile Volkswagen, Audi si Porsche. Perchezitiile au vizat sediile Audi din Neckarsulm si Ingolstadt.

Dupa raidurile procuraturii germane din aceasta saptamna, Joerg Kerner (foto), responsabilul cu dezvoltarea motoarelor la Porsche, a fost arestat. Kerner a sosit la Audi in 2004, venind de la Bosch. A fost responsabil pentru motoare diesel, transmisie si electronica. Firma Audi a fost acuzata ca a scris software-ul care a ajutat la trucarea masuratorilor de emisii poluante, la mai mult de 11 milioane de motoare diesel. Kerner a fost un colaborator apropiat al fostului CEO Volkswagen, Matthias Mueller, si al lui Wolfgang Hatz, arestat la randul sau in septembrie 2017, in legatura cu Dieselgate.

db

Distribuie acest articol!