Noul BMW Seria 8 Coupe, anticipat de modelul de competitie BMW M8 GTE
26.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

Actualele teste de dinamica, efectuate in Tara Galilor, cu noul automobil sport de lux, demonstreaza nu numai interactiunea armonioasa dintre motor si trenul de rulare, dar si agilitate si performantele sportive remarcabile. Noul Seria 8 se bucura de un debut special, ca dovada a orientarii deosebit de sportive. Modelul este deja prezent pe circuite din luna ianuarie, sub forma BMW M8 GTE, cu mult inainte de modelul de strada, pregatit de lansare in a doua parte a acestui an.

In etapa finala a procesului de dezvoltare a productiei de serie, noul BMW Seria 8 Coupé prezinta intregul spectru al potentialului sau dinamic. Testele actuale din Tara Galilor sunt dedicate in intregime coordonarii finale a tuturor sistemelor de propulsie si suspensie, accentul fiind pus pe BMW M850i xDrive Coupé, o masina care intruchipeaza, intr-o maniera foarte intensa, caracteristicile de performanta ale noului automobil sport de lux. Motorul V8 complet modernizat, tehnologia inteligenta de tractiune integrala de ultima generatie, diferentialul blocant activ de pe puntea spate, suspensia M adaptiva Professional cu stabilizare activa a ruliului si directia activa integral formeaza un pachet perfect armonizat pentru sportivitatea fascinanta si confort suprem.

Motorul cu opt cilindri, prezentat pentru prima data la BMW M850i xDrive Coupé, vine cu perfromante crescute semnificativ, un cuplu maxim impresionant de 750 Nm si un sunet pe masura. Pe de alta parte, in modurile Sport sau Sport+ al functiei Driving Experience Control, atat livrarea puterii, cat si acustica motorului devin semnificativ mai dinamice. De asemenea, functia amortizoarelor controlate electronic, sistemul de control al stabilitatii DSC (Dynamic Stability Control) si sistemul de tractiune integrala sunt adaptate cu precizie pentru modul de condus selectat. Reglajul orientate spre tractiune spate al noului sistem BMW xDrive este perceptibil in fiecare mod de condus, in timp ce conducatorii foarte ambitiosi beneficiaza de diferentialul blocant activ in transmisia puntii spate, ceea ce asigura tractiune maxima in momentul accelerarii la iesirea din viraje.

Noul propulsor mobilizeaza o putere de 390 kW/530 CP si un cuplu maxim de 750 Nm, disponibil la 1.800 rpm. Puterea motorului cu opt cilindri este transferata prin intermediul transmisiei Steptronic sport, cu opt trepte, care a fost dezvoltata suplimentar si care este caracterizata prin rapoarte extinse si timpi de schimbare redusi suplimentar.

BMW Seria 8 Coupé va fi disponibil la vanzare in cea de-a doua jumatate a anului 2018. Cifra 8 in desemnarea modelului se refera la pozitia proeminenta a noului model in gama de produse a BMW. Asa cum a fost cazul candva pentru BMW Z8 si cum este in prezent pentru BMW i8, aceasta inseamna automobile foarte sportive si pline de emotie. Astfel, BMW Seria 8 Coupé va deveni o componenta cruciala a initiativei de modele in segmentul de lux, stabilita de BMW Group prin strategia NUMBER ONE > NEXT.

 

Distribuie acest articol!