Audi opreste productia A6 din cauza acuzatiilor de manipulare AdBlue
14.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Relatarile aparute in media, in ultima perioada, par sa fie o prelungire a scandalului Dieselgate, iar protagonistii, Grupul Volkswagen, prin marca Audi, par a nu fi invatat nimic din aceasta experienta amara!

Potrivit presei locale, care citeaza ministerul de transport din Germania, autoritatile au fost informate despre existenta unui nou dispozitiv de manipulare, care ar putea fi folosit la peste 60.000 de automobile Audi A6 si A7 echipate cu motoare diesel.

Noua suspiciune nu este legata de emisii, ci mai degraba de utilizarea lichidului functional suplimentar pentru automobilele Diesel, AdBlue. Potrivit autoritatilor, software-ul montat pe vehiculele afectate incetineste utilizarea lichidului, cu scopul de a impiedica reincarcarea acestuia intre actualizarile obisnuite ale service-ului.

Dar impiedicand lichidul AdBlue sa-si faca treaba, automobilele diesel echipate cu acest software sunt mult mai poluante decat s-a declarat oficial.

Audi a oprit deja productia noului A6 pana cand situatia se va remedia, desi oficial nu s-a precizat de ce s-a produs aceasta oprire. Noul A6 a fost dezvaluit in aceasta primavara, la Salonul de la Geneva, dar nu a ajuns inca la clienti.

Oficial, Audi a declarat ca nu se cunosc detalii despre aceasta noua problema de software si a contactat in mod voluntar autoritatile.

Distribuie acest articol!