Noul Ford Fiesta ST duce performantele de hot-hatch la nivelul urmator
09.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Noua generatie Fiesta ST este animata de noul motor pe benzina 1.5 EcoBoost – primul motor cu trei cilindri din istorie regasit pe un model Ford Performance, care dezvolta 200 CP si un cuplu de 290 Nm, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,5 secunde si ofera o viteza maxima de 232 km/h.

Modurile selectabile de pilotaj Drive Modes, prezente in premiera pe Fiesta ST, permit configurarea sistemelor care controleaza motorul, directia si stabilitatea masinii cu ajutorul setarilor Normal, Sport si Track, transformand modelul prin simpla apasare a unui buton dintr-un hatchback flexibil care poate fi folosit in viata de zi cu zi intr-o masina sport cu pedigree de circuit. Sistemul optional Launch Control le va da ocazia celor care vor pilota noua generatie Fiesta ST sa atinga un nivel maxim de satisfactie prin starturi foarte rapide si consistente pe circuit. Acest sistem este sprijinit de elemente grafice dedicate pe ecranul de 4,2 inch din zona instrumentarului de bord.

Diferentialul mecanic cu alunecare limitata, disponibil optional si prezent in premiera pe Fiesta ST, optimizeaza aderenta in viraje. In acelasi timp, noile arcuri vectoriale (Force Vectoring Springs), tehnologie patentata de Ford, permit intrari mai agresive in viraje si un raspuns mai exact care ofera o experienta excelenta de condus.

Noua generatie Fiesta ST este disponibila inca din momentul lansarii in versiuni de caroserie cu trei sau cinci portiere, oferind sisteme de confort si tehnologice precum conectivitatea SYNC 3, sistemul audio B&O PLAY si tehnologii sofisticate de asistenta a soferului precum Sistemul de mentinere a benzii de rulare (Lane Keeping Aid) sau Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition).

Dezvoltat de Ford Performance pentru o utilizare usoara si un consum redus in viata de zi cu zi, dar pentru a genera experiente dinamice care flateaza incepatorii si se ridica la asteptarile cunoscatorilor, noua versiune a aclamatului hot-hatch poate fi comandata incepand de acum.

Distribuie acest articol!