Aston Martin la superlativ: DBS Superleggera
02.07.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai proaspata noutate de la Aston Martin este DBS Superleggera, un super GT usor, cu o caroserie realizata din fibra de carbon si un V12 twin-turbo foarte nervos sub capota.

Agregatul V12 de 5,2 litri a fost setat pentru a produce 725 CP si cuplu de varf de 900 Nm. Conectata la acesta este o transmisie automata cu 8 trepte ZF, montata in spate.

Marca britanica sustine ca noul DBS Superleggera este capabil sa atinga viteza de 100 km/h, cu plecare de pe loc, in doar 3,4 secunde. Ca un automobil „conceput pentru a oferi o experienta de neuitat la condus”, noua nava amiral de la Aston Martin atinge viteza maxima de 339 km/h.

Motorul V12 special preparat este asociat unui nou sistem de evacuare, cu supape active si conducte quad tail, pentru un sunet foarte bun, in special in modurile de actionare mai agresive. Dar noul DBS Superleggera nu este o bruta in adevaratul sens al cuvantului – Aston Martin spune ca acesta combina raspunsurile unui supercar cu rafinamentul unui super GT.

Caroseria are o aerodinamica avansata, oferind 180 kg forta de apasare la viteza maxima. Aceasta este cea mai mare cifra de pana acum, pentru un model Aston Martin de serie.

Sasiul este o evolutie a arhitecturii din aluminiu, care a debutat cu modelul DB11. Suspensia este prevazuta cu amortizoare adaptive de ultima generatie, montate ca dotare standard. Exista trei nivele de dotare: GT, Sport si Sport Plus.

„DBS Superleggera nu doar marcheaza intoarcerea unui mare nume, Aston Martin, ci semnaleaza intoarcerea noastra chiar la varful segmentului Super GT”, a declarat Andy Palmer, CEO Aston Martin. „Datorita cuplului remarcabil furnizat de agregatul V12 twin-turbo, DBS Superleggera are, de asemenea, o dinamica gandita cu atentie, pentru a captiva toti soferii. Cu un stil imaculat, construit obsedant si scandalos de puternic, noul DBS Superleggera este, in fiecare centimetru, un Aston Martin”.

Preturile pentru Aston Martin DBS Superleggera incep de la 225.000 de lire sterline in Marea Britanie, 274.995 de euro in Germania si 304.995 dolari in SUA. Primele livrari sunt asteptate sa inceapa in al treilea trimestru al anului 2018.

Distribuie acest articol!