Roadster reloaded: premiera mondiala a noului BMW Z4, la Pebble Beach
29.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

Sub soarele Californiei, la Pebble Beach Golf Links, in apropiere de Monterey, binecunoscutul decor in care ulterior a avut loc celebrul Concours d’Elegance, s-a consumat premieramondiala a noului BMW Z4. La Pebble Beach, constructorul din München a prezentat varianta exclusiva BMW Z4 M40i First Edition.

Noua generatie a roadsterului a avut premiera mondiala in exact acelasi loc care anul trecut a fost scena primei prezentari in public a BMW Concept Z4. O simpla privire asupra proportiilor noului BMW Z4 nu lasa nici o indoiala cu privire la potentialul sau dinamic. Pozitia centrala a scaunului conducatorului, centrul de greutate coborat, distributia perfect echilibrata 50:50 a sarcinii pe punti, ecartamentele late si ampatamentul compact formeaza premisele ideale pentru manevrabilitate agila si placere intensa a condusului.

BMW Z4 M40i First Edition indeplineste aceste asteptari sub toate aspectele si datorita motorului cu sase cilindri dispusi in linie, ce dezvolta 250 kW/340 CP, si suspensiei sport cu amortizoare controlate electronic, sistemului de franate M Sport si diferentialului M Sport controlat electronic din transmisia puntii spate. Automobilul BMW M Performance sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 4,6 secunde.

Faruri aliniate vertical, grila BMW a radiatorului cu design tip plasa, capota care se extinde peste roti precum la automobilele sport, air breathers mari in pasajele rotilor frontale si spoiler distinctiv integrat in capota spate – toate acestea contribuie la aspectul caracteristic al noului BMW Z4. Si designul interiorului pune accent pe sportivitatea purista a noului BMW Z4. Designului cockpitului orientat spre conducator este subliniat de liniile dinamice orientate spre inainte. In acelasi mod, aranjamentul clar al tuturor elementelor de control imbunatateste accentul pus pe experienta condusului in interiorul noului BMW Z4.

Culoarea expresiva Frozen Orange metalizat pentru caroserie este combinata cu un soft top operat electric in nuanta antracit cu efect argintiu, BMW Individual High Gloss Shadow Line, capace de culoare neagra pentru oglinzile retrovizoare si jante de 19 toli, din aliaj usor, cu design double spoke bicolor. Interiorul modelului Edition dispune de decoratiuni cu piele Vernasca de culoare neagra cu cusaturi decorative, scaune reglabile electric cu functie de memorie, lumina ambientala optional si sistem de sonorizare Harman Kardon Surround. Farurile LED adaptive cu functie matrix pentru faza lunga, BMW Head-Up Display disponibile in premiera la un roadster si BMW Live Cockpit Professional care ofera cea mai noua tehnologie de conectare subliniaza statutul avansat pe care conceptul de automobil sport cu doua locuri si traditie bogata l-a atins prin noul BMW Z4.

Premiera mondiala a BMW Z4 M40i First Edition de la Pebble Beach ofera o avanpremiera exclusiva si fascinanta a viitorului debut pe sosele a noii generatii roadster. La 19 septembrie 2018, BMW va anunta toate detaliile privind variantele de motorizare suplimentare, inovatiile tehnice si diversele dotari cu echipamente ale modelului cu doua locuri. Aceasta va fi urmata la scurt timp de premiera intr-o expozitie a noului BMW Z4, cu ocazia Salonului de la Paris. Lansarea pe piata la nivel mondial va incepe in primavara anului 2019.

Distribuie acest articol!