Prima femeie CFO la General Motors este originara din Chennai
14.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

Intr-o industrie care nu este tocmai recunoscuta prin diversitate, un mare constructor american de automobile a numit prima femeie director financiar (CFO). Respectiva persoana este originara tocmai din Chennai, India.

La 13 iunie 2018, General Motors (GM), producatorul automobilelor Buick, Cadillac si Chevrolet, a anuntat ca Dhivya Suryadevara, in varsta de 39 de ani, va prelua functia de CFO, incepand din septembrie.

Suryadevara s-a alaturat companiei in 2005 si a detinut diverse pozitii, de-a lungul anilor. Din iulie 2017 a fost director adjunct al departamentului financiar.

Promovarea Dhivyei Suryadevara vine dupa ce, in 2014, Mary Barra a fost prima femeie numita lider al unei mari companii producatoare de automobile, in calitate de CEO al GM.

Intr-un interviu acordat revistei Real Simple, Dhivya Suryadevara a declarat: „Mama mea a trebuit sa creasca trei copii pe cont propriu, lucru greu de facut oriunde, mai ales in India. Asteptarile ei mari ne-au facut sa ne dorim sa facem totul mai bine si am aflat ca nimic nu este usor. Trebuie sa muncesti din greu pentru a obtine ceea ce vrei”.

Suryadevara a obtinut diplomele de licenta si masterat in comert la Universitatea din Madras, inainte de a merge la Harvard.

Spune despre experienta in SUA ca „a fost coplesitoare”. „Am fost foarte departe de casa si a existat cu siguranta un soc cultural. Totul a fost finantat cu imprumuturi pentru studenti pe care a trebuit sa le returnez. In aceste conditii, eram sub o presiune mare pentru a gasi un loc de munca”.

Si-a inceput cariera la PricewaterhouseCoopers, inainte de a se deplasa la UBS. La 25 de ani, s-a alaturat echipei GM ca analist financiar si este in companie inca de atunci.

Suryadevara este, de asemenea, analist financiar si contabil autorizat. In 2015, ea a fost clasata in top 40 al specialistilor sub 40 de ani, in revista Fortune. La acea vreme, a dezvaluit ca primul ei automobil a fost un Buick Enclave.

GM a declarat ca Suryadevara a jucat un rol important in vanzarea marcii Opel catre conglomeratul francez PSA si in achizitionarea de tehnologie autonoma, precum startup-ul Cruise.

La GM, a lucrat la planificarea financiara si la relatiile cu investitorii, dar zonele sale de interes au inclus si eforturi in dezvoltarea tehnologiei autonome a vehiculelor, domeniu care a atras o investitie de 2,25 miliarde de dolari din Fondul SoftBank Vision.

„Experienta sa in mai multe roluri cheie in cadrul operatiunilor noastre financiare o pozitioneaza sus, pe baza rezultatelor puternice de afaceri pe care le-am avut in ultimii ani”, a declarat Barra.

Distribuie acest articol!