Renault Arkana este primul SUV coupe frantuzesc
29.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

Moda modelelor SUV coupe ii determina si pe constructorii francezi sa raspunda cererii din acest segment relativ nou. Primul constructor din Hexagon care este pe cale sa lanseze in productie un astfel de model este Renault.

Viitorul Renault Arkana si-a facut debutul public zilele acestea, in cadrul Salonului Auto de la Moscova, urmand sa intre pe piata in 2019. Prezentarea de la Moscova nu este deloc intamplatoare, pentru ca prima piata pentru Arkana va fi, evident, Rusia.

Rusia este o piata majora pentru Renault, care detine aici o cota importanta, o capacitate de productie in expansiune si care are planuri de viitor pe masura! In 2017, de pilda, Grupul Renault a vandut 448.270 de vehicule in Federatia Rusa, cu o cota de piata de 28%!

Rusia este, de altfel, a doua piata ca importanta pentru constructorul francez, iar ambitia Renault este ca aceasta sa devina prima sa piata, pana in 2022.

Conceptul a fost precedat de o serie de imagini teaser care i-au anuntat aparitia. Liniile generale sunt foarte apropiate de cele ale unui model de serie, semn ca Arkana in versiune finala isi va face aparitia foarte curand si nu va diferi mult de acest ultim prototip.

Numele Arkana este derivat din latina, unde „arcanum” inseamna secret, misterios.

Cu 4,55 m lungime, Renault Arkana este cu 10 cm mai mare decat Kadjar. Spre deosebire de acesta, are o alura mai dinamica, mai seducatoare, datorata, in principal, profilului plonjat in spate si jocului cu liniile LED de la proiectoare si stopuri.

Ramane de vazut cand va fi introdus acest model in Europa si la ce preturi. Presa auto din Hexagon vorbeste despre un pret de plecare de circa 28.000 de euro.

Distribuie acest articol!