BMW aduce noul Z4 Roadster la Salonul de la Paris
19.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Salonul Auto de la Paris va gazdui premiera de salon a noului BMW Z4, in octombrie 2018. Evenimentul are loc la scurt timp dupa ce, la celebrul Concours d’Elegance de la Pebble Beach, s-a consumat premiera mondiala a noului BMW Z4. Ulterior, modelul va fi lansat in martie 2019 cu o gama de trei variante de motorizari, inclusiv o optiune BMW M Performance.

BMW are o istorie bogata a roadsterelor, modele care s-au remarcat ca o expresie pura a placerii de a conduce. Familia BMW Z, cu BMW Z1 prezentat sub forma de concept car in 1987 si ca model de serie in 1989, a deschis piata roadsterelor moderne.

Acum, un alt automobil va construi pe aceasta traditie puternica sub forma noului BMW Z4 – o masina sport decapotabila din segmentul premium, cu soft top clasic din stofa, ce ofera un design plin de emotie si un interior purist, orientat catre conducator. Automobilul cu doua locuri a fost proiectat sistematic pentru agilitate maxima, dinamism si caracteristici de directie extrem de precise, cu reactii instantanee. Noul BMW Z4 combina performanta sportiva pe sosea cu numeroase dotari cu echipamente extrem de avansate si de inalta calitate in domeniile asistarii conducatorului, operarii si conectivitatii.

Proportiile automobilului ofera cele mai atractive dovezi ale modului in care conceptul clasic de roadster a fost reinterpretat. In comparatie cu predecesorul sau, noul BMW Z4 a crescut in lungime cu 85 de milimetri pana la 4.324 milimetri, este mai lat cu 74 de milimetri (acum are 1.864 milimetri) si este mai inalt cu 13 milimetri (1.304 milimetri).

Structura caroseriei si suporturile sasiului au o rigiditate foarte mare, in timp ce noul design al puntilor fata si spate confera masinii o tenta mult mai sportiva si, in acelasi timp, cresc semnificativ nivelul de confort. Pozitionarea centrala (pe lungime) a scaunelor celor doi ocupanti, centrul de greutate coborat, masa redusa si distributia ideala 50:50 a maselor reprezinta factori care determina dinamismul crescut al noului BMW Z4.

Noul BMW Z4 M40i este propulsat de un motor cu sase cilindri dispusi in linie, care livreaza 250 kW/340 CP. Totodata, BMW Z4 sDrive30i si BMW Z4 sDrive20i intra in scena cu motoare cu patru cilindri, care produc puteri de 190 kW/258 CP, respectiv de 145 kW/197 CP.

Distribuie acest articol!